Βλάστησε ο πρώτος σπόρος φυτού στη Σελήνη

Βλάστησε ο πρώτος σπόρος φυτού στη Σελήνη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πρόσφατη, ιστορική προσεδάφισή της στη "σκοτεινή"  πλευρά του φεγγαριού, στις 3 Ιανουαρίου, η κινεζική αποστολή Chang'e-4 ξεκίνησε το πρώτο πείραμα μίνι βιόσφαιρας στη Σελήνη, μεταφέροντας όργανα για να κάνει μελέτες στη γεωλογία της μη εξερευνημένης περιοχής του φεγγαριού καθώς και σπόρους από βαμβάκι, πατάτες και άλλα φυτά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Διαστημικό Κέντρο της Κίνας, ένας από τους σπόρους βαμβακιού που μεταφέρθηκαν στο φεγγάρι από την αποστολή Chang'e-4 βλάστησε και είναι ο πρώτος σπόρος φυτού που αναπτύσσεται στη Σελήνη.

Βλάστησε ο πρώτος σπόρος φυτού στη Σελήνη-1

Επικεφαλής της κινεζικής αποστολής που διενεργεί το πείραμα της μίνι βιόσφαιραςείναι επιστήμονες από το πανεπιστημίου Τσονγκίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα, το οποίο 'εδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία με τον πρώτο βλαστό φυτού στη Σελήνη. 

Η προσεδάφιση του «Chang’e-4» στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης θεωρείται ένας σημαντικός σταθμός στην ιστορία εξερεύνησης του Διαστήματος. Στο πέρασμα των ετών υπήρξαν αναρίθμητες αποστολές στη Σελήνη, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα διαστημόπλοια είτε τέθηκαν σε τροχιά γύρω της, είτε την προσέγγισαν, είτε ακόμα και συνετρίβησαν πάνω της. Η τελευταία επανδρωμένη αποστολή που έφτασε στο φεγγάρι ήταν η αποστολή «Απόλλων 17» το 1972.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή