Συσκέψεις και μέτρα μετά την αποτρόπαιη δολοφονία στον Κορυδαλλό

Συσκέψεις και μέτρα μετά την αποτρόπαιη δολοφονία στον Κορυδαλλό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συσκέψεις στη φυλακή Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκαν μετά την αποτρόπαιη δολοφονία κρατούμενου υπό τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευ.Φυτράκη, με τη συμμετοχή των αρμοδίων για την εξωτερική και εσωτερική φρούρηση της φυλακής.

Μετά από ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού για την ασφάλεια της φυλακής και η αύξηση των ελέγχων και των ερευνών στους χώρους κράτησης.

Επίσης, ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργείου Υγείας για θέματα νοσηλείας των ασθενών και η ενίσχυση από την ΕΛΑΣ της εξωτερικής φρούρησης της φυλακής.

Πάντως, στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνεται ότι θύμα και δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας ήταν στο ίδιο κελί και δεν διαδραμάτισε ιδιαίτερο ρόλο αν το κελί ήταν κλειστό η ανοικτό. Η ανακοίνωση του υπουργείου επιχειρεί να απαντήσει στις καταγγελίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ότι δεν τηρούνται στον Κορυδαλλό ούτε οι στοιχειώδεις πρόνοιες ασφάλειας και τα πρωτόκολλα για τις ώρες που τα κελιά είναι κλειστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή