Πυρά από τον Β. Λεβέντη για συμφωνία των Πρεσπών

Πυρά από τον Β. Λεβέντη για συμφωνία των Πρεσπών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σκοπιανό είναι κατ’ ουσίαν η αιτία της κρίσης υποστήριξε με την ομιλία του ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η προωθούμενη «λύση προσβάλλει την τιμή του ελληνικού λαού».

Στο πλαίσιο αυτό επέκρινε τον πρωθυπουργό για τις επιλογές του να μην κάνει επί του θέματος δημοψήφισμα, να αποφύγει μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή ακόμα και να φέρει το ζήτημα στη Βουλή.

Εντονος διάλογος

Στη συνέχεια, η αναφορά του Β. Λεβέντη στην επιδιωκόμενη από τον πρωθυπουργό πλειοψηφία των 151 βουλευτών και η ειδικότερη αναφορά του στην πρώην βουλευτή της Ε.Κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου που έχει πλέον συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε τον μεταξύ τους εντονότατο διάλογο: «Μου είχε πει εμένα ο κ. Τσίπρας κατ’ ιδίαν στου Μαξίμου όταν έφυγε ο βουλευτής Καρράς, που έτυχε αμέσως μετά να συναντηθούμε: “Σου παίρνουν τους βουλευτές, ρε Λεβέντη, και δεν είναι ωραίο”. Αυτό μου είχε πει ο κ. Τσίπρας. Πάνω σε αυτό το μη ωραίο, κ. Τσίπρα, βασίζεις την εμπιστοσύνη». Εκείνη τη στιγμή αντέδρασε από τα έδρανα η κ. Μεγαλοοικονόμου: «Να μην έκανες τον γιο σου αντιπρόεδρο της Βουλής». Εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Μη μιλάτε! Ντροπή σου! Από τον λαό θα τιμωρηθείτε όταν έρθει η ώρα». Η κ. Μεγαλοοικονόμου επέμεινε: «Να μην έκανες τον γιο σου αντιπρόεδρο της Βουλής». Για να επανέλθει ο πρόεδρος της Ε.Κ.: «Καλά εντάξει. Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ σας έκαναν αντιπρόεδρο; Ασε μας. Ντροπή σου. Αχαριστία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή