Θεοδωράκης: Κατάντια η επιλογή Δανέλλη

Θεοδωράκης: Κατάντια η επιλογή Δανέλλη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευθεία και σκληρή αναφορά στον έως χθες βουλευτή του Σπ. Δανέλλη άρχισε –όπως αναμενόταν– την ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης: «Κύριε Δανέλλη, αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, μπορεί να υπάρχει ένστικτο, μπορεί να υπάρχει απερισκεψία. Στο λάθος όμως υπάρχει σκέψη, υπάρχει μελέτη, υπάρχει υπολογισμός». Ο κ. Θεοδωράκης, αναφερόμενος στις αρχές λειτουργίας του Ποταμιού, μίλησε για τη μοναδική κόκκινη γραμμή στην οποία ήταν άπαντες δεσμευμένοι, και υπό το πρίσμα αυτό, είπε: «Η απόφαση λοιπόν του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής, είναι η κατάντια της πολιτικής». Για να συνεχίσει: «Σε μια συνεχή έξαρση εγωισμού, έβαζε κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα πάνω από όλα το δικό του θέλω. Η δική του εκτίμηση, η δική του άποψη, η δική του ιδέα, ήταν ανώτερες από τις εκτιμήσεις, τις απόψεις, τις ιδέες όλων των άλλων».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εμμένοντας σε ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας το τερμάτισε. Δείγματα γραφής είχε δώσει με τη μεταγραφή της κυρίας Παπακώστα και της κυρίας Μεγαλοοικονόμου. Και σήμερα αναζητεί άλλους πέντε. Οχι πέντε που θα συμφωνούν σε μια επιμέρους απόφαση, σε ένα νομοσχέδιο ή σε μια συμφωνία. Αλλά πέντε που θα του δώσουν λευκή επιταγή να συνεχίσει να κυβερνά. Με αυτή την ηθική, όμως, η χώρα δεν μπορεί να πάει πουθενά». Αίσθηση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος αυτή τη φορά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι στο καταστατικό του υπάρχει ρήτρα να παραδίδεται η έδρα από εκείνους τους βουλευτές που «ψηφίζουν κόντρα στην κομματική γραμμή. Αλλά προφανώς τα δικά σας – δικά σας και τα δικά μας – δικά σας». Για να καταλήξει:

«Εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι. Εμείς δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Θα επιμείνουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή, να γράψουμε νέες σελίδες και όχι να αντιγράψουμε τις χειρότερες παλιές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή