«Ανοικτές» οι υποψηφιότητες στη Δ. Ελλάδα

«Ανοικτές» οι υποψηφιότητες στη Δ. Ελλάδα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανοικτές» παραμένουν ακόμη οι λίστες με τις υποψηφιότητες στους βασικούς δήμους της Δυτικής Ελλάδας, με πολλά ονόματα να «ακούγονται» μεν, αλλά τις επίσημες ανακοινώσεις να «αναμένονται». Σε κάθε περίπτωση οι διεργασίες θα κορυφωθούν τις προσεχείς εβδομάδες, με τους νυν δημάρχους –η πλειονότητα των οποίων δηλώνει «παρών» στην εκλογική αναμέτρηση– να έχουν τον «πρώτο λόγο», τουλάχιστον επικοινωνιακά.

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Αγρινίου, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου που προέρχεται από τη Ν.Δ. Από την ίδια πολιτική μήτρα είναι και ο Νίκος Καζαντζής. Ενα όνομα που φημολογείται έντονα είναι αυτό της αντιπεριφερειάρχου Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο η ίδια να έχει «ανοίξει τα χαρτιά της», ενώ από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος θα είναι ο Δημήτρης Τραπεζιώτης. 

Στο Μεσολόγγι, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Νίκος Καραπάνος που προέρχεται από τη Ν.Δ. «Γαλάζιος» είναι και ο Κώστας Λύρος. Από τον χώρο της Αριστεράς, πιθανή είναι η υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Κούστα, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κινείται προς το πρόσωπο του Παυσανία Παπαγεωργίου. 

Στην πρωτεύουσα του νομού Aχαΐας, την Πάτρα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ενώ ανθυποψήφιός του θα είναι ο Κώστας Χριστόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ.

Στο Αίγιο, ο νυν δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Αντίθετα, την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει ο τέως αντιδήμαρχος Χρήστος Γούτος, καθώς και ο ιατρός Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το ΚΚΕ.

Στον Δήμο Λευκάδας, «παρών» στην εκλογική αναμέτρηση θα είναι ο νυν δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής, ο οποίος προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνυποψήφιοί του θα είναι ο Χαράλαμπος Καλός που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Σολδάτος, ο οποίος θα έχει τη στήριξη της Ν.Δ., ο Παντελής Βερροιώτης, ο οποίος προέρχεται από το ΚΚΕ, καθώς και ο Γιάννης Λιβιτσάνης ο οποίος προέρχεται από την Κεντροαριστερά αλλά θα «κατέβει» ως ανεξάρτητος.

Στον Δήμο Μεγανησίου τα κόμματα, λόγω του ότι πρόκειται για εξαιρετικά μικρή κοινωνία, έχουν πολύ περιορισμένο ρόλο. Υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο νυν δήμαρχος Παύλος Δάγλας, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, η Σοφία Αργύρη, αλλά και η Κατερίνα Καββαδία, που στις τελευταίες εκλογές είχε πολιτευτεί με τη Ν.Δ. Καλά γνωρίζοντες το νησί λένε πάντως πως όλες οι υποψηφιότητες είναι ουσιαστικά ανεξάρτητες. 

Στον Δήμο Κεφαλονιάς εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος έχει και την επίσημη στήριξη της Ν.Δ, ενώ υποψηφιότητα με το ΚΚΕ έχει δηλώσει ο Δημήτρης Μαντζουράτος.

Στον Δήμο Ιθάκης μέχρι στιγμής η μόνη γνωστή υποψηφιότητα είναι αυτή του νυν δημάρχου Διονύση Στανίτσα.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ αναφέρθηκε εκ παραδρομής ότι ο νυν δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δημητριάδης θα συμμετάσχει και σε αυτές τις εκλογές ως ανεξάρτητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή