Προχωρούν σε συνεργασία οι ελληνικές startups Delivery και Yammas

Προχωρούν σε συνεργασία οι ελληνικές startups Delivery και Yammas

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ανερχόμενες εταιρείες στον χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν την τεχνολογία που έχουν αναπτύξει κυριολεκτικά στο «πιάτο» μας.

Πρόκειται για τη νεοφυή εταιρεία Yammas, με ιδρυτή τον Πάνο Παραβατό, και την Delivery.gr του Νίκου Ιωάννου, η οποία ιδρύθηκε το 2006 και βρίσκεται πλέον σε φάση ωρίμανσης και ανάπτυξης. Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκε ότι ο κ. Ιωάννου επενδύει και συμμετέχει στην εφαρμογή ψηφιακού κεράσματος της Yammas δημιουργώντας έτσι τα θεμέλια για τη σύναψη συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Το «πάντρεμα» μεταξύ των δύο έγινε μέσω της πλατφόρμας In4Capital.com, η οποία φέρνει σε επαφή εταιρείες με επενδυτές από το εξωτερικό.

Το Delivery.gr, που συνέστησε στο ελληνικό κοινό την online παραγγελία φαγητού και καφέ, συνεργάζεται πλέον με πάνω από 2.500 επιχειρήσεις εστίασης ενώ εξυπηρετεί περισσότερους από 2 εκατ. χρήστες. Από την άλλη, η Yammas δίνει στο γνωστό σε όλους «κέρασμα» ψηφιακές διαστάσεις, αναπτύσσοντας μία εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη με ένα κλικ να κεράσει το αγαπημένο του πρόσωπο όταν βρίσκεται σε απόσταση.

Η Yammas διατηρεί συνεργασία από το 2017 με την εταιρεία αλκοολούχων ποτών Diageo, με σκοπό να αναπτύξει το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων. Τώρα, μέσω της συμμετοχής του Delivery.gr, η Yammas φιλοδοξεί να διευρύνει το δίκτυό της, το οποίο περιλαμβάνει κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ακόμη και ξενοδοχεία.

«Είναι διαφορετικό να έχεις τη στήριξη ενός μεγαλύτερου παίκτη όπως είναι το Delivery.gr, διότι πλέον μπορούμε να συνάψουμε συνεργασίες με διάφορα καταστήματα πιο άμεσα», αναφέρει στην «K» o κ. Παραβατός. Επίσης, με τη μεταξύ τους συνεργασία, το Delivery.gr θα μεταφέρει στην εταιρεία τεχνογνωσία προκειμένου να υλοποιήσει τις ιδέες της. Αλλωστε, όπως αναφέρει ο κ. Παραβατός, η Yammas σχεδιάζει στο μέλλον να εντάξει στην εφαρμογή και υπηρεσίες κεράσματος φαγητού.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι «η Yammas θα καλύψει το κενό που υπάρχει στον χώρο του ψηφιακού κεράσματος και θα αποτελέσει μια καινοτόμο εφαρμογή η οποία δεν θα έχει σύνορα. Στην εφαρμογή θα υλοποιηθούν νέες τεχνολογίες που θα παντρέψουν το κέρασμα με τo social networking (κοινωνική δικτύωση) ενώ παράλληλα η εφαρμογή θα αποτελέσει ένα νέο είδος marketing για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις».

Τέλος, αυτός που κίνησε τις διαδικασίες για τη συμφωνία, ο CEO της In4Capital Λευτέρης Κοντός, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μοντέλο corporate investor μέσω του οποίου επετεύχθη η συνεργασία των εταιρειών. «Ο κ. Ιωάννου αποδεικνύει ότι το μοντέλο του corporate investor είναι κάτι που μπορεί να ανοίξει δρόμους για την ανάπτυξη εταιρειών και οργανισμών και ταιριάζει απόλυτα σε πολλές εγχώριες επιχειρήσεις που συχνά δεν είναι δομημένες βάσει των πολύ συγκεκριμένων και αυστηρών κριτηρίων που θέτουν εκ του καταστατικού τους θεσμικοί επενδυτές όπως venture capitals κ.ά.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή