Παρέμβαση Πούτιν για Συμφωνία Πρεσπών: Αγνοήθηκε η βούληση των «Μακεδόνων» ψηφοφόρων

Παρέμβαση Πούτιν για Συμφωνία Πρεσπών: Αγνοήθηκε η βούληση των «Μακεδόνων» ψηφοφόρων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών κάνοντας λόγο για σχέδιο των ΗΠΑ και της Δύσης να ενισχύσουν την επιρροή τους στα Βαλκάνια, μια προσπάθεια που όπως υποστηρίζει λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την περιοχή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti ενόψει της επίσκεψης του στο Βελιγράδι έσπευσε να υπενθυμίσει τις προηγούμενες παρεμβάσεις της Δύσης, τον βομβαρδισμό από το ΝΑΤΟ το 1999 και την υποστήριξη της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, αλλά και το ότι το 2017 «σε αντίθεση με τη βούληση του λαού έσυραν το Μαυροβούνιο στο ΝΑΤΟ», προκαλώντας αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στην «Μακεδονία» λέγοντας ότι με στόχο την προώθηση της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ «τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγή της ονομασίας της χώρας αλλά και της βάσης της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας».

Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε ότι «αγνοήθηκε η βούληση των Μακεδόνων ψηφοφόρων, καθώς το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της χώρας απέτυχε, αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται..».

«Η χώρα μας αναγνωρίζοντας την περιπλοκότητα της ιστορίας της περιοχής των Βαλκανίων, τη θεωρούσε ανέκαθεν ένα πεδίο εποικοδομητικής συνεργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί προτεραιτότητά μας η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας», επισημαίνει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή