Πυροβόλησαν και σκότωσαν άγρια άλογα στην Αιτωλοακαρνανία

Πυροβόλησαν και σκότωσαν άγρια άλογα στην Αιτωλοακαρνανία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου η είδηση ότι αγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τρία άγρια άλογα του Πεταλά που ανήκουν σε προστατευόμενο είδος και ζουν ελεύθερα και τα οποία  βρέθηκαν την Δευτέρα νεκρά λίγο μετά τον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου. 

Συγκεκριμμένα, κάτοικος της περιοχής διερχόμενος από αγροτικό δρόμο, είδε αρχικά δύο άλογα νεκρά και μισοφαγωμένα από άλλα ζώα, ενώ στα 500 μέτρα πιο κάτω εντόπισε και ένα τρίτο άλογο, επίσης νεκρό. Μάλιστα, το ένα από τα νεκρά άλογα έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ κλήθηκε και κτηνίατρος για να τα εξετάσει και να διαπιστωθεί η ακριβή αιτία θανάτου τους.

Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για ζωοκτονία. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι στην Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, θανάτωσαν τρία αδέσποτα άλογα, τα οποία πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο.

Σύλληψη ημεδαπού για πλημμελή φύλαξη οπλισμού.

Με πληροφορίες από astakos-news.gr, agriniopress.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή