Επιστολή παραίτησης υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας η Κ. Παπακώστα – Δεν έγινε δεκτή

Επιστολή παραίτησης υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας η Κ. Παπακώστα – Δεν έγινε δεκτή

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή παραίτησης υπέβαλε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, στη διάθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Δευτέρας, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή. 

Όπως προκύπτει στην επιστολή παραίτησης της, η κ. Παπακώστα προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να μη μείνει καμία «σκιά περί ανταλλαγμάτων» και «αμαύρωσης των ανιδιοτελών και πατριωτικών θέσεών της» ενόψει της ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση χωρίς όρους, τονίζοντας ότι «αυτή πρέπει να πορευτεί σε ορίζοντα Οκτωβρίου 2019, ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Φωτογραφίζοντας ότι σχετικές αιτιάσεις περί «ανταλλαγμάτων» που προέρχονται από μερίδα της αντιπολίτευσης και δη από τη ΝΔ, η κ. Παπακώστα αναφέρει ότι διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία «επειδή παραμένω πιστή στις πολιτικές αρχές που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» και προσθέτει: «Επειδή "ειδήμονες" από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, βυσσοδομούν και συκοφαντούν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον λαό σε πλείστα όσα, αλλά και να αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου, θέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάθεσή σας», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ολόκληρη η επιστολή παραίτηση που κατέθεσε η κ. Παπακώστα στον πρωθυπουργό και δεν έγινε αποδεκτή:

 «Κύριε πρωθυπουργέ, 

Διαγράφηκα από τη Νέα Δημοκρατία επειδή παραμένω πιστή στις πολιτικές αρχές που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 

Ίδρυσα το κόμμα της Νέα Ελληνικής Ορμής και συμμαχώ μαζί σας γιατί θεωρώ ότι η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να πορευτεί σε ορίζοντα Οκτωβρίου 2019, ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Επειδή "ειδήμονες" από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, βυσσοδομούν και συκοφαντούν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον λαό σε πλείστα όσα, αλλά και να αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου, θέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάθεσή σας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή