Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ομιλητής στη βραδιά της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ομιλητής στη βραδιά της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αμερική είναι σύνηθες να προσκαλούνται πρώτης τάξεως ομιλητές –επιστήμονες, ιατροί, καλλιτέχνες και βέβαια πολιτικοί– σε φιλανθρωπικά γεύματα. Ηταν εξαιρετική η ιδέα της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί», η οποία φιλοξένησε τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, βραβευμένο καθηγητή του πανεπιστημίου MIT, σε δείπνο για την ενίσχυση των σκοπών της, την περασμένη Παρασκευή. Οι εκατοντάδες προσκεκλημένοι είχαν αρχίσει να καταφτάνουν από νωρίς στο ξενοδοχείο Χίλτον με εκπροσώπους κυρίως από τον ναυτιλιακό και επιχειρηματικό κόσμο. Ολοι περίμεναν με πραγματικό ενδιαφέρον να ακούσουν την ομιλία του επιστήμονα με τίτλο: «Πώς οι τεχνολογίες πληροφορικής αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας;».

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ομιλητής στη βραδιά της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»-1

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης του πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια οργάνωση, πραγματικός πυλώνας ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1996 και εξελίχθηκε σε μια πολύ αποτελεσματική ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων. Σκοπός είναι να καταπολεμηθούν όλες οι αιτίες –από τη φτώχεια, την ασθένεια, την κακοποίηση ώς την αναπηρία– που επηρεάζουν την ευημερία των παιδιών. Ηδη, η Ενωση συμβάλει στη βελτίωση της ζωής περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική προσφορά της.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ομιλητής στη βραδιά της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»-2

H γράφουσα όρθια με τη Λίζυ Μανωλά, που στέκεται πάνω από τα παιδιά της, Λυδία και Φίλιππο Οικονόμου.

Πρώτη πήρε τον λόγο η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ενωσης, που έχει εργαστεί με πολύ μεγάλη αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια για να καλλιεργηθεί η φιλανθρωπική συνείδηση στην Ελλάδα. «Απόψε είναι μια ιδιαίτερη βραδιά για εμάς στην οικογένεια του “Μαζί για το Παιδί” με έναν ταλαντούχο Ελληνα επιστήμονα που αφήνει το αποτύπωμά του στον κόσμο μας μέσα από την έρευνα και το έργο του. Παράλληλα, στόχος μας είναι να αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Για το 2019 έχουμε θέσει τον πήχυ ακόμα ψηλότερα, πάντα πιστοί στο όραμά μας να μεγαλώσουμε την αγκαλιά μας για να χωρέσουν πολλά ακόμα παιδιά και η καρδιά της Ενωσης να χτυπά μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας».

Λίγο αργότερα, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης ανέβηκε στο βήμα. Γεννημένος το 1981, έχει καταφέρει με το σπαθί του να σταθεί στον πιο απαιτητικό επιστημονικό στίβο των ΗΠΑ, χωρίς να σταματήσει να είναι προσηνής και γλυκός. Μίλησε περίπου 30 λεπτά για την εξέλιξη των υπολογιστών και το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία 15 χρόνια, ανακοινώνοντας μάλιστα και τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου στη χώρα μας. Δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από το κοινό που τον καταχειροκρότησε. Ηταν συγκινητικό να βλέπει κανείς ότι το επιστημονικό μας δυναμικό διατηρεί αλώβητο ένα πατριωτικό όραμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή