80 χρoνια πριν… 16-1-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΕΡΙΟΡΔΑΝΙΑ:  […] Αν η Υπεριορδανία ησπάζετο την αραβικήν υπόθεσιν της Παλαιστίνης και ερρίπτετο εις την επανάστασιν με όλας τας δυνάμεις της εις άνδρας, θα εφαίνετο το φυσικώτερον πράγμα. […] Το ότι τίποτε δεν συνέβη, η δε Υπεριορδανία απήλαυσε επί εικοσαετίαν αδιαταράκτου ευημερίας και ειρήνης, οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου εις την ισχυράν, ισορροπημένην προσωπικότητα του Αραβος πρίγκηπος [εμίρη Αμπντάλα, φωτ.].

ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ:  […] ο κ. Καμπενκύ, υπουργός των Ναυτικών, […] είπε τα εξής: « […] Διά μία χώραν όπως η ιδική μας, εις ισχυρός στόλος είναι ζήτημα ζωής και θανάτου». […] Ο Γάλλος υπουργός επέμεινεν επί της απόψεώς του ότι η Γαλλία πρέπει να μην εξαρτάται καθόλου από την Μ. Βρεττανίαν εις το ζήτημα της κατά θάλασσαν δράσεως εν περιπτώσει πολέμου.

«ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»:  [Γράφει ο Αιμ. Χουρμούζιος] Το βιβλίο του Πρεβελάκη […] κατορθώνει να ισορροπή την ηθογραφία με την ιστορική αφήγηση σ’ ένα κράμα λογοτεχνικό που θα έλεγα πως για πρώτη φορά εμφανίζεται στη νεώτερη λογοτεχνία μας […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή