Κ. Αχ. Καραμανλής: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σημαίνει ψήφος στις Πρέσπες

Κ. Αχ. Καραμανλής: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σημαίνει ψήφος στις Πρέσπες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταυτίζοντας την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την επικύρωση των Πρεσπών, ο Κώστας Καραμανλής, σήκωσε σήμερα πολύ ψηλά τους τόνους έναντι της κυβέρνησης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εθνική αντιπροσωπεία. Ο βουλευτής Σερρών, κινούμενος πάνω σε δύο βασικούς άξονες, κατηγόρησε την κυβέρνηση αφενός ότι δημιουργεί τετελεσμένα σε ένα σοβαρό εθνικό θέμα, αφετέρου πως δεν ζήτησε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού με ένα δημοψήφισμα, παρά το γεγονός ότι επικαλείται την «άμεση δημοκρατία» με κάθε ευκαιρία.

Αναλυτικότερα: Πρώτον, υπογράμμισε πως η επικύρωση των Πρεσπών, είναι μη αναστρέψιμη, με την χαρακτηριστική φράση -απευθυνόμενος στους βουλευτές- πως «σήμερα είναι η ευκαιρία του να πει το μεγάλο όχι». Ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως άπαξ και επικυρωθεί η συμφωνία «δημιουργείται μια κατάσταση που δεν αναστρέφεται» καθώς μετά η χώρα θα είναι δεσμευμένη, αφού δεν προβλέπονται μονομερείς ενέργειες. Δεύτερον, θέτοντας ένα – ρητορικό πλέον – ερώτημα προς την κυβέρνηση ζήτησε να μάθει τον λόγο που δεν διενεργήθηκε δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα.

«Εσείς που κάνατε δημοψήφισμα το 2015 για ένα θέμα που κατά πολλούς έγκριτους νομικούς ξέφευγε των προϋποθέσεων του Συντάγματος, τώρα που το διακύβευμα είναι ο ορισμός αυτού που προβλέπει το Σύνταγμα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, δηλαδή ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, πώς και δεν προσφύγατε στην κρίση του ελληνικού λαού;». Απαντώντας δε ο ίδιος, «ξέρατε ότι θα χάσετε», καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «δεν σας ενδιαφέρει ούτε η γνώμη των πολιτών, ούτε το εθνικό συμφέρον» αλλά μόνο «να κρατηθείτε στην εξουσία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή