Προσαγωγές και συλλήψεις για αφίσες με πολιτικούς

Προσαγωγές και συλλήψεις για αφίσες με πολιτικούς

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιομνημόνευτα αντανακλαστικά επέδειξε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς άμεσα προσήγαγε και σε ορισμένες περιπτώσεις συνέλαβε άτομα που κολλούσαν αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών οι οποίοι προτίθενται να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι πρώτες αφίσες σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς το πρωί της Τρίτης και μερικές μόλις ώρες αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε δράση. Το βράδυ της ίδιας μέρας αστυνομικοί στα Γρεβενά προσήγαγαν και τελικά συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 46 και 55 ετών που κολλούσαν τις επίμαχες αφίσες. Απεικόνιζαν τα πρόσωπα βουλευτών με το σύνθημα – ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;;;». Μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τετάρτης, δύο ακόμα άτομα ηλικίας 42 ετών συνελήφθησαν για τον ίδιο λόγο στην πόλη της Κοζάνης.

Εις βάρος και των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για α) παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και συγκεκριμένα του άρθρου που απαγορεύει την τοποθέτηση διαφημιστικών επιγραφών σε σημεία που είναι πιθανό να αποσπάσουν την προσοχή των οδηγών και β) για παράβαση του νόμου περί υπαίθριων διαφημίσεων. Στα Γρεβενά, ο εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή στους αστυνομικούς να μην τους προσαγάγουν ενώπιόν του και να αφήσουν ελεύθερους τους δύο συλληφθέντες. Στην Κοζάνη οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος επίσης αποφάσισε να μην τους παραπέμψει στο αυτόφωρο και η υπόθεση να παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο. Δύο ακόμα συλλήψεις αφισοκολλητών πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στη Δράμα, ενώ στις Σέρρες αστυνομικοί προσήγαγαν 6 ακόμα άτομα που είχαν στην κατοχή τους τις επίμαχες αφίσες. Καθώς όμως δεν είχαν προλάβει να τις κολλήσουν, αφέθηκαν ελεύθεροι δίχως εις βάρος τους να σχηματιστεί δικογραφία. Για προσπάθεια εκφοβισμού και εκβιασμού των βουλευτών έκανε χθες λόγο ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας που, όπως και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Ποταμιού, είδε το πρόσωπό του «κρεμασμένο» στην αφίσα. Αντίστοιχα, για λογικές «φαρ ουέστ» μίλησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ενώ η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη σε συνέντευξή της χαρακτήρισε τις απειλές «χρυσαυγίτικες». Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου αποτελούν καθαρή φασιστική πρακτική» και κάλεσε την αστυνομία να δράσει άμεσα και «να φέρει σύντομα τους υπευθύνους ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Απειλητικά μηνύματα

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις καταγγελίες – δημόσιες αναφορές υπουργών και βουλευτών ότι δέχονται απειλητικά μηνύματα μέσω μηνυμάτων sms. Ανάμεσα σ’ αυτούς και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Για τις απειλές εις βάρος της υφυπουργού, μάλιστα, συνελήφθη ένας 62χρονος ναυτικός εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή