Χέρι χέρι στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν

Χέρι χέρι στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία γράφουν στα κορτ της Μελβούρνης ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, καθώς και οι δύο πέρασαν στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού όπεν. Μάλιστα, οι Ελληνες ομογενείς πανηγύρισαν έντονα τη διπλή επιτυχία τους, δημιουργώντας θερμή ατμόσφαιρα στους αγώνες τους που φιλοξενήθηκαν ο ένας μετά τον άλλον στο κορτ 3, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του Μέλμπουρν Παρκ, όπου διεξάγεται το πρώτο γκραν σλαμ κάθε έτους.

Πρώτος στο κορτ μπήκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος χρειάστηκε 2 ώρες και 42 λεπτά για να νικήσει τον έμπειρο Σέρβο, Βίκτορ Τροΐτσκι με 6-3, 3-6, 6-2, 7-5 και να προκριθεί στους «32», όπου θα αντιμετωπίσει τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι, νούμερο 20 στην παγκόσμια κατάταξη. «Ο Βίκτορ έπαιξε το καλύτερό του παιχνίδι, με πίεσε πολύ. Εγώ ήμουν επιθετικός και είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη», δήλωσε αρχικώς ο Τσιτσιπάς, ο οποίος χάρη στη νίκη του ανεβαίνει στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που αποτελεί ρεκόρ καριέρας. Και πρόσθεσε σχολιάζοντας τη θερμή υποστήριξη που είχε: «Ηταν πολύ σημαντική η στήριξη από την ελληνική κοινότητα. Υπήρχε ενέργεια στο κορτ. Το συναίσθημα στο τέλος του ματς ήταν απίστευτο, ένιωσα υπέροχα. Μπορώ να πω ότι δεν έπαιξα το καλύτερό μου αλλά πάλεψα σκληρά και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον 3ο γύρο. Οι αντιδράσεις των φιλάθλων σου δίνουν ενέργεια, κίνητρο. Είναι ωραίο να τους έχω δίπλα μου. Η ατμόσφαιρα είναι σαν του Ντέιβις Καπ. Δεν έχω παίξει ποτέ Ντέιβις Καπ, αλλά μπορώ να το καταλάβω. Νιώθω σαν να παίζω στην Αθήνα», κατέληξε ο 20χρονος τενίστας. Εφόσον ξεπεράσει και το εμπόδιο του Μπασιλασβίλι, τότε στους «16» θα διασταυρωθεί με τον Φέντερερ. Ο 37χρονος Ελβετός, κάτοχος του τίτλου, σημείωσε τη 16η συνεχόμενη νίκη του στην Αυστραλία, επικρατώντας δύσκολα του Βρετανού, Ντάνιελ Εβανς με 7-6 (5), 7-6 (3), 6-3. Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ που πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Γάλλου Γκάελ Μονφίς με 6-3, 6-7 (8), 7-6 (6), 7-6 (5).

Η Μαρία Σάκκαρη εκμεταλλεύθηκε τη βατή κλήρωση στον 2ο γύρο του Αυστραλιανού όπεν και χρειάστηκε μόλις 67 λεπτά για να νικήσει την Αστρα Σάρμα από την Αυστραλία με 6-1, 6-4. Να σημειωθεί πως η αντίπαλός της είχε μπει στο κυρίως ταμπλό από την προκριματική φάση. Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της και πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο την πρόκριση για δεύτερη φορά στην καριέρα της στον 3ο γύρο του τουρνουά της Μελβούρνης.

Ωστόσο, εκεί θα έχει πολύ δύσκολο έργο, αφού θα τεθεί αντιμέτωπη με άλλη τενίστρια από την Αυστραλία, την Ασλεϊ Μπάρτι που βρίσκεται στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι η μεγάλη ελπίδα των διοργανωτών για να προχωρήσει μακριά στο φετινό Αυστραλιανό όπεν. Οι επόμενοι αγώνες του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη θα προγραμματιστούν για τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή