Κλήρωση-φωτιά για την εθνική βόλεϊ

Κλήρωση-φωτιά για την εθνική βόλεϊ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα χρόνια είχε να προκριθεί η εθνική ομάδα ανδρών βόλεϊ στη φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά η κληρωτίδα δεν φάνηκε… φιλική μαζί της. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον πιο δύσκολο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θα αγωνιστεί στο Μονπελιέ (Α΄ όμιλος) και θα βρει απέναντί του την οικοδέσποινα Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία.

Από τα χέρια ενός «χρυσού» ολυμπιονίκη, του Ολλανδού Μπας Φαν Ντε Γκορ (Ατλάντα 1996), ο οποίος είχε την ευθύνη για το τέταρτο γκρουπ, πήγε η Εθνική μας στον Α΄ όμιλο. Στην τελική φάση της διοργάνωσης το «εισιτήριο» σφραγίζουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες. Για να έχει ελπίδες πρόκρισης, η χώρα μας πρέπει να νικήσει δύο ομάδες, με την Πορτογαλία και τη Ρουμανία να θεωρούνται πιο βατές, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία συγκαταλέγονται στα κορυφαία συγκροτήματα του κόσμου, με τη Βουλγαρία να ακολουθεί. «Θεωρώ ότι είναι ο πιο δύσκολος όμιλος. Πρέπει να κάνουμε δύο νίκες για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Σίγουρα μπήκαμε στον δυσκολότερο από τους τέσσερις όμιλο», δήλωσε στην «Κ» ο Παύλος Καραμαρούδης, συνεργάτης του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας.

«Ομιλο-πρόκληση» χαρακτήρισε τον Α΄όμιλο ο Γιώργος Πετρέας, αρχηγός της Εθνικής. «Θα πάμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις ομάδες και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να νικήσουμε την Πορτογαλία και τη Ρουμανία».

Η διοργάνωση θα αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου σε Γαλλία και Σλοβενία και στις 14 του ίδιου μήνα σε Ολλανδία και Βέλγιο. Οι ημιτελικοί, οι αναμετρήσεις για τις θέσεις 3-4, και ο τελικός θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι άλλοι τέσσερις όμιλοι του Ευρωβόλεϊ 2019: Β΄ (Βέλγιο, Αντβερτ): Βέλγιο, Σερβία, Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Αυστρία. Γ΄ (Σλοβενία, Λιουμπλιάνα): Σλοβενία, Ρωσία, Φινλανδία, Τουρκία, Σκόπια, Λευκορωσία. Δ΄ (Ολλανδία, Ρότερνταμ και Αμστερνταμ): Ολλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία, Ουκρανία, Μαυροβούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή