Έως τις 15 Φεβρουαρίου οι προδιαγραφές για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Έως τις 15 Φεβρουαρίου οι προδιαγραφές για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιτροπής για τις τεχνικές προδιαγραφές της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ προκειμένου να διασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα του έργου που θα κατασκευαστεί τμηματικά.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ Αριάδνη Interconnector, που είναι ο φορέας χρηματοδότησης και κατασκευής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής-Κρήτης, τονίζοντας ότι με την τήρηση της προθεσμίας ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις του χρονοδιαγράμματος του έργου Αττική-Κρήτη, σύμφωνα με το οποίο η «Αριάδνη Interconnection» θα έχει ξεκινήσει τις διακηρύξεις για τα επιμέρους τμήματα του έργου (καλωδιακά τμήματα, Σταθμοί Μετατροπής) εντός του α' τριμήνου του 2019.

Έργο της επιτροπής είναι ο καθορισμός των ελάχιστων τεχνικών απαιτήσεων για τη διαλειτουργικότητα των τμημάτων της διασύνδεσης με σκοπό την τμηματική υλοποίησή της, αρχής γενομένης από το τμήμα Αττική-Κρήτη που είναι πιο ώριμο και κατεπείγουσας σημασίας για την διασφάλιση της επάρκειας του ενεργειακού εφοδιασμού της Κρήτης. Οι απαιτήσεις αυτές θα αξιοποιηθούν στις τεχνικές προδιαγραφές των τευχών διακήρυξης των διαγωνισμών της «Αριάδνη Interconnection».

Η «Αριάδνη Interconnection» θα εκπροσωπηθεί στην επιτροπή για τη διαλειτουργικότητα από τον Τεχνικό της Διευθυντή, Δημήτρη Μίχο και ο ΑΔΜΗΕ από τον Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος και Στρατηγικής και Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, Γιάννη Μάργαρη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωπος του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Κύπρου (ΔΣΜΚ) και της εταιρείας Euroasia Interconnector Ltd (φορέας υλοποίησης του τμήματος Κρήτης-Κύπρου). Ο επικεφαλής-πρόεδρος της επιτροπής θα επιλεγεί από τον ENTSO-E.

Σημειώνεται ότι η «Αριάδνη Interconnection» βρίσκεται ήδη σε διαδικασία διαβούλευσης για τις τεχνικές προδιαγραφές με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές-προμηθευτές εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό έχει ληφθεί υπ' όψιν η διεθνής εμπειρία και πρακτική που εφαρμόζεται σε παρόμοια έργα τα οποία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή λειτουργίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή