Μηνυτήρια αναφορά για Πρέσπες

Μηνυτήρια αναφορά για Πρέσπες

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία κατά παντός υπευθύνου, όπως αναφέρει, στην υπόθεση των Πρεσπών για διερεύνηση αδικημάτων, όπως εκείνα της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Στην αναφορά γίνεται μνεία των όσων ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε ισχυριστεί στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης με 50 εκατ. ευρώ από τον Σόρος, αλλά και άλλες δηλώσεις πολιτικών προσώπων σχετιζόμενες με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ενδεικτική του κλίματος της αναφοράς είναι η διατύπωση ότι, «αιωρείται η υπόνοια ότι μέλη του υπουργικού συμβουλίου ή του ελληνικού κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσαν συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητας ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της συνθήκης των Πρεσπών, το οποίο ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων κρατών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή