Αυστρία: Αποκλεισμένες καλόγριες αρνούνται να μετακινηθούν

Αυστρία: Αποκλεισμένες καλόγριες αρνούνται να μετακινηθούν

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αρχές στην Αυστρία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσεγγίσουν δεκάδες καθολικές καλόγριες, το μοναστήρι των οποίων, στις Αλπεις, έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της πολύ πυκνής χιονόπτωσης και όπως φαίνεται τα κατάφεραν αργά χθες. Ωστόσο, το κανάλι ORF μετέδωσε χθες ότι οι καλόγριες επιμένουν ότι διαθέτουν αρκετά τρόφιμα και καύσιμα και δεν επιθυμούν να μετακινηθούν.

Το μοναστήρι Μαριενπαραντί βρίσκεται σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων νοτίως του Σάλτσμπουργκ και στεγάζει τριάντα καλόγριες και έναν παπά, ενώ διοικείται από το Τάγμα των «Αδελφών της Βηθλεέμ». Οπως μετέδωσε το ORF, οι Αρχές έχουν αναπτύξει στην περιοχή βαρέα μηχανήματα προκειμένου να καθαρίσουν το χιόνι που έχει πέσει και να απομακρύνουν τα πεσμένα δένδρα στον δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι. Η ηγουμένη αδελφή Λορ Μαρί δήλωσε ότι οι καλόγριες εξέτασαν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν το μοναστήρι αλλά «από τη στιγμή που ξαναβγήκε ο ήλιος στον ουρανό και σύντομα ο δρόμος θα ανοίξει και πάλι είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που μας επιτράπηκε να παραμείνουμε με τον Θεό».

Την ίδια στιγμή στη Νορβηγία, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν δύο ακόμα πτώματα των σκιέρ που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στη βόρεια Νορβηγία, πριν από δύο εβδομάδες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα δύο πτώματα που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο κάτω σε μία κοιλάδα από όπου θα οδηγηθούν στο Τρόμσο με νεκροφόρα την Πέμπτη. Το πρώτο πτώμα είχε εντοπιστεί την Τετάρτη. Οπως αναφέρει ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter, η αναζήτηση για τον τέταρτο σκιέρ συνεχίζεται. Οι 4 σκιέρ, μία γυναίκα από τη Σουηδία και τρεις άνδρες από τη Φινλανδία, επλήγησαν από μία χιονοστιβάδα εύρους 300 μέτρων ενώ έκαναν σκι στην κοιλάδα Ταμόκ, κοντά στο Τρόμσο, στις 2 Ιανουαρίου. Οι πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες παρεμπόδισαν το έργο των σωστικών συνεργείων. Δύο ημέρες αργότερα ελικόπτερα αιχμαλώτισαν τα σήματα από τους πομπούς τους και θεώρησαν ότι οι τέσσερις είχαν σκοτωθεί.

Στην Καλιφόρνια

Ιδιαίτερα αντίξοες είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού. Αυτή τη φορά στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η Καλιφόρνια η οποία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς μία καταιγίδα, η τελευταία μακράς σειράς, μεταφέρει στην περιοχή βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Ηδη, σε πολλές περιοχές έχουν αναρτηθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

Tην ίδια στιγμή, η βαριά χιονόπτωση που επικρατούσε στην περιοχή προκάλεσε το κλείσιμο μιας μεγάλης οδικής αρτηρίας στη Βόρεια Καλιφόρνια. Πληθώρα οχημάτων βγήκε από τον δρόμο λόγω της ολισθηρότητας, ενώ κάποια φορτηγά δίπλωσαν με αποτέλεσμα να κλείσει η λεωφόρος Interstate 80 κοντά στα σύνορα με τη Νεβάδα.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Pacific Gas & Electric περισσότεροι από 7.032 πελάτες της παραμένουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Οι περισσότεροι ζουν βορείως του Σαν Φρανσίσκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή