H Γιουβέντους στον αστερισμό του CR7

H Γιουβέντους στον αστερισμό του CR7

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κύριος της Κυρίας: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε προχθές να χαρίσει τον πρώτο τίτλο για φέτος στη Γιουβέντους, έχοντας ήδη ανεβάσει σημαντικά το πρεστίζ της κορυφαίας ιταλικής ομάδας με την άφιξή του το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και τα έσοδά της.

Η κατάκτηση του ιταλικού Σούπερ Καπ με νίκη επί της Μίλαν (1-0) και μάλιστα με γκολ του Ρονάλντο έχει πολλαπλή σημασία για τη Μεγάλη Κυρία, αφού μεταξύ άλλων την καθιστά πολυνίκη του θεσμού με οκτώ κατακτήσεις, ξεπερνώντας την ηττημένη Μίλαν, ενώ αυξάνει την προβολή και τη δημοτικότητά της σε μια ευαίσθητη εμπορικά περιοχή, τον αραβικό κόσμο, καθώς ο αγώνας διεξήχθη στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ομως φαίνεται ότι πρόκειται απλώς για μια έκφανση του φαινομένου CR7, που σαρώνει την Ιταλία, καθώς παρά το σχετικά προχωρημένο της ηλικίας του ο Ρονάλντο καταφέρνει να αποτελεί σημείο αναφοράς για το καμπιονάτο, με την απόδοσή του και εν γένει με τη συμπεριφορά του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι αυτό που ήθελα, είμαι ευτυχής που κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο με τη Γιουβέντους», είπε ο Πορτογάλος μετά τη νίκη επί της Μίλαν. Ο Ρονάλντο έχει σκοράρει τέσσερα γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, έχει προσαρμοστεί πλήρως στη Γιουβέντους και την έχει ανεβάσει μερικά σκαλιά ψηλότερα, αφού τραβάει το ενδιαφέρον όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Ο δε πρωτοσέλιδος τίτλος της πιστής στη Γιουβέντους εφημερίδας Tuttosport του Τορίνου ήταν χαρακτηριστικός χθες: «CRJuve», ενώ η Corriere dello Sport στη Ρώμη είχε τίτλο «Γαλαξιακός», αφού ο Ρονάλντο φέρνει τη μαγεία των Γκαλάκτικος της Ρεάλ στη Γιουβέντους.

Οι «μπιανκονέρι» έχουν προβάδισμα εννέα βαθμών στο καμπιονάτο, έχουν μπει με άνεση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και του οκτώ του ιταλικού κυπέλλου και μόλις σήκωσαν την πρώτη τους κούπα για φέτος. Αποτελούν, δε, πόλο έλξης για κορυφαία ποδοσφαιρικά ονόματα για τις μεταγραφές του καλοκαιριού, με το σκεπτικό «αφού πήγε ο Ρονάλντο, θα πάω κι εγώ». Τέτοιο παράδειγμα είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2018, Λούκα Μόντριτς. Και δεν θα είναι ο μόνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή