Το ΝΒΑ προσπαθεί να αλλάξει το μπασκετικό DNA των Βρετανών

Το ΝΒΑ προσπαθεί να αλλάξει το μπασκετικό DNA των Βρετανών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια, κάθε Ιανουάριο, το ΝΒΑ διοργανώνει ένα παιχνίδι στη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα την Ο2 Arena του Λονδίνου, προσπαθώντας να αυξήσει τη δημοτικότητα του αθλήματος σε μια χώρα όπου δεν έχει καμία επιτυχία έως σήμερα στο μπάσκετ. Χθες το βράδυ, οι Νικς αντιμετώπισαν τους Ουίζαρντς στο Λονδίνο και, παρά το γεγονός πως οι μεγαλύτεροι σταρ των ομάδων δεν αγωνίστηκαν (Κρίστας Πορζίνγκις / Τζον Ουόλ), το παιχνίδι ήταν sold out μέσα σε μερικά λεπτά.

Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, το ΝΒΑ δείχνει να διαδίδει το brand name του, με κινήσεις που αφορούν περισσότερες πωλήσεις ρούχων αλλά και συνδρομητές του NBA League Pass. Ομως, για να ξεκινήσουν να παρακολουθούν το αμερικανικό πρωτάθλημα πιο συστηματικά οι Αγγλοι, θα πρέπει η χώρα τους να ανακαλύψει ένα ταλέντο το οποίο θα κάνει τη διαφορά και θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο ΝΒΑ.

Μιλώντας στο ESPN, ο Κρις Γκράτον, διευθυντής του πρακτορείου μάρκετινγκ Fleishman Hillard, παραδέχθηκε πως, για να αυξηθεί η δημοτικότητα του ΝΒΑ στην Αγγλία, η ίδια η χώρα χρειάζεται έναν σούπερ σταρ σταρ στο επίπεδο των Στεφ Κάρι και Λεμπρόν Τζέιμς: «Εάν είχαμε κάποιον μπασκετμπολίστα σαν τον Τζέιμς ή τον Κάρι, επιπέδου πραγματικού σούπερ σταρ, τότε το ΝΒΑ θα ξεπερνούσε εμπορικά όλα τα υπόλοιπα αθλήματα». Παρόλο που το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αγγλίας, η Πρέμιερ Λιγκ, είναι το κορυφαίο του πλανήτη, ένας πιθανός Αγγλος σούπερ σταρ του NBA θα άλλαζε τις ισορροπίες στο νησί, καθώς η επιρροή που θα είχε θα ήταν τεράστια. Ο Γκράτον επίσης στάθηκε στο παιδί-θαύμα της Σλοβενίας Λούκα Ντόντσιτς, που κάνει θραύση στις Ηνωμένες Πολιτείες από την πρώτη του μόλις σεζόν στο ΝΒΑ: «Δείτε τον Ντόντσιτς τώρα ως νέο ταλέντο. Σίγουρα βάζει τη Σλοβενία στον χάρτη του μπάσκετ. Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να βοηθήσει το ίδιο και στη Βρετανία».

Κάθε νέα σεζόν, το ΝΒΑ αποκτά όλο και περισσότερο κοινό στην Ευρώπη και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στους παίκτες που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Νίκολα Γιόκιτς και άλλοι. Το επόμενο βήμα αλλά και στοίχημα είναι η τεράστια αλλά αφιλόξενη αγορά της Βρετανίας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή