«Μείνετε, θα μας λείψετε», λέει η διάδοχος της Μέρκελ στους Βρετανούς

«Μείνετε, θα μας λείψετε», λέει η διάδοχος της Μέρκελ στους Βρετανούς

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση στους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε η διάδοχος της Αγκελα Μέρκελ , λέγοντας ότι οι συμπατριώτες της δεν έχουν ξεχάσει πώς η χώρα υποδέχθηκε και πάλι τη Γερμανία ως κυρίαρχο κράτος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ηγέτις των Συντηρητικών Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία διαδέχθηκε τη Μέρκελ στην αρχηγία των Χριστιανοδημοκρατών, συνένωσε τις δυνάμεις της με Γερμανούς πολιτικούς, βιομηχάνους και καλλιτέχνες σε μια ύστατη έκκληση τους προς τους Βρετανούς καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και απομένουν μόλις 70 ημέρες έως το Brexit.

«Χωρίς το σπουδαίο σας έθνος, αυτή η ήπειρος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα», αναφέρουν στην επιστολή τους οι συντάκτες, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times. «Μετά τις φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανία δεν μας εγκατέλειψε. Καλωσόρισε και πάλι τη Γερμανία ως κυρίαρχο κράτος και ως ευρωπαϊκή δύναμη».

Οι συντάκτες της έκκλησής εξήγησαν επίσης -με αρκετή δόση χιούμορ- κάποια ιδιαίτερα στοιχεία της βρετανικής νοοτροπίας που θα λείψουν από την Ευρώπη.

«Θα μας λείψει το θρυλικό βρετανικό μαύρο χιούμορ και το να πηγαίνουμε στην παμπ μετά τη δουλειά για μια μπύρα. Θα μας λείψει το τσάι με γάλα και η οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Αλλά πάνω από όλα, θα μας λείψει ο βρετανικός λαός – οι φίλοι μας στην άλλη πλευρά της Μάγχης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή