Η «Ελπίδα» συνεχίζει τον αγώνα με ακόμη περισσότερους συμμάχους στο πλευρό της

Η «Ελπίδα» συνεχίζει τον αγώνα με ακόμη περισσότερους συμμάχους στο πλευρό της

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις τρεις δεκαετίες της ζωής του ο Σύλλογος «Ελπίδα» έχει καταφέρει να συσπειρώσει στο πλευρό του όλες τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα άρρωστα παιδιά να δώσουν τη μάχη για τη ζωή. Χάρις στη συνέπεια, στον επαγγελματισμό και στην αφοσίωση που δείχνουν η ηγεσία, τα μέλη, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, όλοι αναγνωρίζουν το μέγεθος της προσπάθειας. Και είναι πράγματι πολύ αισιόδοξο να βλέπει κανείς ότι ο καθένας προσπαθεί να προσφέρει με τον τρόπο του.

Αυτές τις τελευταίες ημέρες, οι λιλιπούτειοι ασθενείς είχαν τη χαρά να υποδεχθούν στους θαλάμους τους τους παίκτες αλλά και τα στελέχη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Εδώ και πολλά χρόνια η ομάδα είναι συμπαραστάτης τους, ενώ τόσο ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος όσο και ο γιος του Δημήτρης ενισχύουν τη Μονάδα, δίδοντας φάρμακα της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ. Σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο έργο της «Ελπίδας», η Μαριάννα Βαρδινογιάννη απένειμε την τιμητική διάκριση του Συλλόγου. Από την πλευρά του, ο Δ. Γιαννακόπουλος προσέφερε συμβολικά μια επίσημη εμφάνιση της ομάδας, με τις υπογραφές όλων των παικτών, οι οποίοι έδωσαν δώρα στα παιδάκια.

Τα καλά νέα συνεχίζονται: Τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συνεργασίας έβαλαν οι Ελληνες Πρόσκοποι και η «Ελπίδα». Στόχος είναι η ενημέρωση των νέων για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή καινούργιων εθελοντών δοτών. Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη από την πρόεδρο του Σωματείου Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον πρόεδρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Ισίδωρο Κανέτη. Ο τελευταίος υπογράμμισε πως οι πρόσκοποι σε όλη την Ελλάδα, πιστοί στο καθήκον τους απέναντι στον συνάνθρωπο θα γίνουν, όχι μόνο εθελοντές δότες αλλά και εθελοντές δράσης που θα μεταφέρουν τα μηνύματα του Συλλόγου. Η αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Σώματος, Βάσω Κόλλια, ανακοίνωσε ότι η πρώτη ενέργεια των Ελλήνων Προσκόπων στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα είναι να συμπεριλάβουν στη μεγάλη προσκοπική οικογένεια όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, καθώς και όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στον «Ξενώνα της Ελπίδας».

Κοντά στην «Ελπίδα» θα σταθεί και η «Παναθηναϊκή» Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών. Η επικεφαλής της Μαρία Γιαννίρη υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας ώστε να στηρίξουν οικονομικά την τυποποίηση και επεξεργασία δειγμάτων των εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας», μέσα από το Πρόγραμμα «Υιοθέτησε ένα δείγμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή