Ο Σόιμπλε συμβουλεύει τον ανδρικό πληθυσμό: Μαγειρέψτε, καθαρίστε, αναθρέψτε τα παιδιά

Ο Σόιμπλε συμβουλεύει τον ανδρικό πληθυσμό: Μαγειρέψτε, καθαρίστε, αναθρέψτε τα παιδιά

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άνδρες στη Γερμανία θα πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να στρωθούν στη δουλειά και συγκεκριμένα τα οικοκυρικά και την ανατροφή των παιδιών. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο πρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στέλνοντας ένα μήνυμα υπέρ της ισότητας των δύο φύλων. 

«Θα πρέπει να μοιράσουμε διαφορετικά τις δραστηριότητες που είναι απαραίτητες στην κοινωνία μας και οι οποίες ακόμη και σήμερα γίνονται από γυναίκες χωρίς κάποια αμοιβή, όπως η ανατροφή των παιδιών, οι οικιακές εργασίες και η φροντίδα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτές οι αρχές θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από όλους αυτούς που θέλουν να αποτελούν μέρος αυτής της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων και αυτοί που δεν έχουν εξοικειωθεί με αυτό για πολιτιστικούς και θρησκευτικούς λόγους».

Αν και εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τον αριθμό των γυναικών πολιτικών στη Γερμανία, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι ακόμα πρέπει να γίνει δουλειά στον τομέα της ισότητας στην πολιτική και τη Bundestag.

«Μόνο όταν οι άνδρες και οι γυναίκες μπορέσουν να αποφασίσουν ανοιχτά ποιες είναι οι προτεραιότητές τους στη ζωή χωρίς να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους, την οικογένεια ή τις κοινωνικές δεσμεύσεις, τότε θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος», πρόσθεσε. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή