Ο ελληνικός στίβος στον δρόμο για τη Γλασκώβη

Ο ελληνικός στίβος στον δρόμο για τη Γλασκώβη

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρώτες… εξετάσεις για το 2019 δίνει σήμερα η νέα γενιά στίβου, η οποία θα κληθεί αυτή τη χρονιά να πάρει τη σκυτάλη ώστε να συνεχίσει ο κλασικός αθλητισμός να «βαδίζει» στον δρόμο των διακρίσεων. Στη Γαλλία διεξάγονται οι Μεσογειακοί Αγώνες Κ23 και οι νεαροί πρωταθλητές μας θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού, μία διοργάνωση όπου η ελληνική αποστολή αναμένεται να είναι τριπλάσια σε σχέση με το 2017. Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κλειστού στίβου θα διεξαχθεί στη Γλασκώβη (1-3 Μαρτίου). Εκεί αναμένεται να δείξει τις δυνατότητές της η νέα γενιά, που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της από τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες, ενώ ένας εκπρόσωπός της, ο Μίλτος Τεντόγλου, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, το καλοκαίρι, στο μήκος. «Περιμένω από τα νέα παιδιά να δείξουν τις δυνατότητές τους σε αυτό το επίπεδο. Στη Γλασκώβη θα πάμε με τριπλάσια αποστολή από την αντίστοιχη προηγούμενη διοργάνωση», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Κουτσιώρας, εθνικός προπονητής του στίβου.

Το 2019 αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Μανώλη Καραλή. Ο νεαρός πρωταθλητής στο επί κοντώ (5ος στον κόσμο τους άνδρες) τραυματίστηκε πέρυσι και σήμερα θα αγωνιστεί ύστερα από έναν χρόνο. Πολύ καλή ήταν η «πρεμιέρα» για τον έτερο επικοντιστή μας, τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος, πριν από λίγες ημέρες, υπερέβη τα 5,65 στο μίτινγκ της Ορλεάνης. Για πρώτη φορά θα πάρει μέρος σε αγώνες χειμερινής περιόδου ο Λυκούργος Τσάκωνας. Ο κορυφαίος Ελληνας σπρίντερ έχει ως στόχο να βρεθεί στην αφετηρία των 60 μ. στο Παγκόσμιο της Γλασκώβης. «Αρχικά πρέπει να πιάσω το όριο. Στη συνέχεια δεν θέλω να περιοριστώ σε μία παρουσία στον προκριματικό», υπογράμμισε ο αθλητής.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (60 μ. εμπ.) θα ξεκινήσει τους αγώνες για τη νέα χρονιά στις 2 Φεβρουαρίου, στο Μοντεβίλ της Γαλλίας. «Πολλές ελπίδες για μία καλή εμφάνιση στον κλειστό έχει και ο Μπανιώτης», μας λέει ο κ. Κουτσιώρας, το πρόσωπο του οποίου φωτίζεται όταν μιλάει για τους «μικρούς» της ομάδας: «Εκτός από τον Τεντόγλου και τον Καραλή, υπάρχει ο Κυριαζής στον ακοντισμό, ο Νίκος Σκαρβέλης, ο οποίος περιμένω να ρίξει τη σφαίρα στα 21 μ., ο Θάνος Καλάκος (800 μ.), ο Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαίρα), ο Ανδρέας Δημητράκης (1.500 μ.), ο Αντώνης Μέρλος (ύψος), οι 400άρηδες Αρης Δρίτσας και Μιχάλης Παππάς κ.ά. Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά».

Στις γυναίκες, η μεγάλη απουσία από τον κλειστό ακούει στο όνομα Μαρία Μπελιμπασάκη. Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης στα 400 μ. δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της και δεν θα πάρει μέρος σε διοργανώσεις κλειστού στίβου. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί και η συμμετοχή της πρωταθλήτριας των 60 και 100 μ. εμπ. Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Το… μεγάλο βάρος θα «σηκώσουν» οι «χρυσές» κυρίες Κατερίνα Στεφανίδου (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (μήκος) και η «ασημένια» Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ). Το μέλλον του ελληνικού επί κοντώ ακούει στο όνομα Ελένη Κλαούντια Πόλακ. «Είναι νέο παιδί και δείχνει έτοιμη να κάνει σπουδαία πράγματα. Καλή εμφάνιση περιμένουμε και από τη Σπανουδάκη. Στα 400 μ. έχουμε τις αδελφές Βασιλείου και τη νεαρή Δέσποινα Μουρτά. Στο ύψος υπάρχει η Τατιάνα Γκούσιν, εάν την αφήσουν οι τραυματισμοί. Στο μήκος, η Λίλη Αλεξούδη είναι καιρός να κάνει ένα καλό άλμα. Προπονείται με τους καλύτερους», τόνισε ο εθνικός προπονητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή