Νέος εποπτεύων στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Νέος εποπτεύων στην Εισαγγελία Διαφθοράς

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται αυτή την εποχή σημαντικότατες υποθέσεις μεταξύ των οποίων οι υποθέσεις Novartis, KEΕΛΠΝΟ και άλλες, ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος μετά την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Ο Ιωάννης Αγγελής είχε αναλάβει σχετικά καθήκοντα πριν από τρεις μήνες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αντικαταστάθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος και στην οποία ζήτησε την αντικατάσταασή του.

Η αναφορά Αγγελή διέψευδε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία και ως εποπτεύων και ο ίδιος μετείχε, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό από αμερικανούς και έλληνες εισαγγελείς, τα οποία αρνήθηκαν να παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποπλοκής.

Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή