Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα λόγω εκπτώσεων – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα λόγω εκπτώσεων – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα με προτεινόμενο ωράριο 11:00 – 18:00, λόγω της έναρξης της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων. Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα, λόγω των χειμερινών εκπτώσεων.

Τα εμπορικά θα παραμείνουν ανοιχτά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι τις 20:00.

Δεδομένου ότι συνήθως τη Δευτέρα, μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα λειτουργούν, παρατηρείται χαμηλή προσέλευση καταναλωτών, για τις 21 Ιανουαρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει τα καταστήματα να λειτουργήσουν από τις 12:00 έως τις 18:00 και όχι από τις 09:00. 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιείται το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία κάτι που σημαίνει πως τα καταστήματα δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική η λειτουργία των καταστημάτων για σήμερα (20/01) με προτεινόμενο ωράριο 11.00-18.00, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από εισόδους καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συντονισμού δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς και της Αντεπίθεσης Εργαζομένων στο Εμπόριο.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό με τα συνθήματα «Ποτέ δουλειά την Κυριακή!» και «Κανένα μαγαζί ανοιχτό τις Κυριακές» εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων σήμερα, πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία ζήτησαν επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κατάργηση της Κυριακάτικης εργασίας καλώντας τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή