ΕΛ.ΑΣ.: Οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών

ΕΛ.ΑΣ.: Οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για οργανωμένες ομάδες ατόμων που επιτέθηκαν επανειλημμένα κατα των αστυνομικών δυνάμεων με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητήριου, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιτιθέμενοι έβαλαν με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προσπαθώντας να εισβάλουν στους χώρους του κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού και των υπηρεσιακών εντολών, επιδεικνύοντας ψυχραιμία και επαγγελματισμό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, με αποτέλεσμα να αποκρούσουν αποτελεσματικά τις οργανωμένες αυτές ομάδες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή