Κοτζιάς: Ο Π. Καμμένος είναι εθνικός συκοφάντης

Κοτζιάς: Ο Π. Καμμένος είναι εθνικός συκοφάντης

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να καταθέσει αγωγή σε βάρος του Πάνου Καμμένου μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανακοίνωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

O κ. Κοτζιάς μιλώντας στο News 24/7, κατηγόρησε τον τέως υπουργό Εθνικής Αμυνας ως «εθνικό συκοφάντη και ψεύτη».

Παράλληλα, ο Ν. Κοτζιάς αποδίδει στη ΝΔ μικροκομματικά παιχνίδια αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι τηρεί στάση σοβινισμού και αναδεικνύει τις ιδέες της ακροδεξιάς.

Μιλώντας για τον Π. Καμμένο, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ «ψήφισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή που προέβλεπαν λύση σύνθετης ονομασίας, τον Σεπτέμβριο ψήφισε και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και στην αρχή έλεγε ότι είμαι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που πέρασε ποτέ. Μετά άλλαξε στάση, η ιστορία θα δείξει γιατί. Νομίζω ότι οι δημοσκοπήσεις τον ώθησαν προς τα εκεί».

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι δεν έχει δει ποτέ τον κ. Σόρος και αναφερόμενος στον Π. Καμμένο τονίζει: «Αυτός ο κύριος είναι ο εθνικός συκοφάντης και ο εθνικός ψεύτης. Οι άνθρωποι που φέρνουν την ύβρι και την ασέβεια στη δημόσια ζωή υπονομεύουν τη δημοκρατία».

Όσον αφορά την κύρωση της Συμφωνίας από τη Βουλή ανέφερε ότι είχε πει από τον Δεκέμβριο του 2017 ότι υπάρχει πλειοψηφία και πρόσθεσε:

«Δεν περίμενα ότι το Ποτάμι θα έχει τέτοια αποδιοργάνωση, ούτε ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν θα άφηναν τους βουλευτές να ψηφίσουν ελεύθερα. Όταν φτιάχτηκε το ΚΙΝΑΛ υπήρχε Πολιτικό Συμβούλιο που πήρε απόφαση 5-1 υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Φώφη έμεινε μόνη της και δεν σεβάστηκε την απόφαση της πλειοψηφίας. Ανάγκασε τον Σταύρο Θεοδωράκη να φύγει και διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο. Τι σχέση έχουν αυτά με δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων; Σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης λόγω της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων υπάρχει έλεγχος από την πολιτεία για να προστατεύονται στελέχη από διαγραφές που δεν γίνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, υπό την προϋπόθεση ότι θα σεβαστεί τις αρχές και τον κόσμο μας. Δεν είμαι μέλος στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής και δεν θα ήταν κομψό να μπω σήμερα. Δεν νομίζω ότι θα μου γίνει πρόταση για συμμετοχή στην κυβέρνηση στον ανασχηματισμό, αλλά αν μου γίνει θα απαντήσω στον πρωθυπουργό. Δεν μου λείπει το να είμαι υπουργός. Μ΄ αρέσει να γράφω, έχω μεγάλα σχέδια για συγγραφή βιβλίων», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή