Γκαρνταρόμπα ζωής

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις επιδείξεις του Ιβ Σεν Λοράν, η Κατρίν Ντενέβ έβρισκε πάντα τη θέση της στο κέντρο της πρώτης σειράς, μπροστά στην πασαρέλα. Τους συνέδεε άλλωστε μια συνεργασία δεκαετιών, η οποία είχε εξελιχθεί σε ουσιαστική φιλία. Αυτή τη σχέση ζωής αντικατοπτρίζει η δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Παρίσι στις 24 Ιανουαρίου, όταν περίπου 330 κομμάτια υψηλής ραπτικής και πρετ-α-πορτέ θα συναντήσουν το παγκόσμιο κοινό. Πέρα από την κεντρική πώληση, μεγάλο μέρος της προσωπικής συλλογής της Γαλλίδας ηθοποιού θα διατεθεί και ψηφιακά.

Ατόφια σύμβολα του γαλλικού πολιτισμού, η Ντενέβ και ο Σεν Λοράν γνωρίστηκαν το 1965, χρονιά που εκείνη είχε λάβει πρόσκληση για να «παρουσιαστεί» στη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο τότε σύζυγός της, Βρετανός φωτογράφος μόδας Ντέιβιντ Μπέιλι, της πρότεινε να ζητήσει από τον Σεν Λοράν να της σχεδιάσει ένα φόρεμα για την εξαιρετική περίσταση. Η πρώτη εκείνη γνωριμία οδήγησε σε ένα λευκό κρεπ βραδινό με κόκκινο κέντημα και μέσα από τα χρόνια σε μια γκαρνταρόμπα με χαρακτηριστικά κομμάτια του Σεν Λοράν, όπως το γυναικείο σμόκιν, ταγέρ και βραδινά. Η συλλογή ρούχων και αξεσουάρ φιλοξενούνταν στο εξοχικό σπίτι της ηθοποιού στη Νορμανδία, κατοικία που αποφάσισε επίσης να πουλήσει.

Η Ντενέβ και ο Σεν Λοράν αλληλογραφούσαν συχνά. «Κατρίν, γλυκιά μου», έγραφε εκείνος. Το 2002, στην τελευταία παρουσίαση συλλογής υψηλής ραπτικής του Ιβ, η Κατρίν τού τραγούδησε το «Ma plus belle histoire d’amour», τον «ύμνο» στην «πιο όμορφη ιστορία αγάπης», της Μπαρμπαρά. Αυτή τη φορά, οι δυο τους συναντήθηκαν πάνω στην πασαρέλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή