Απορρίπτει τις εκκλήσεις για αναβολή του Brexit η Μέι

Απορρίπτει τις εκκλήσεις για αναβολή του Brexit η Μέι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις για αναβολή της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την ομιλία της σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο όπου ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα στη διαδικασία του Brexit μετά την καταψήφιση του σχεδίου της την περασμένη εβδομάδα από τους βουλευτές. 

Η ίδια δεσμεύεται να συνεχίσει τις διαπραγμαευτικές συζητήσεις με την ΕΕ για τους όρους της αποχώρησης. Παράλληλα, υποσχέθηκε να είναι πιο ανοικτή στο κοινοβούλιο κατά τη διαπραγμάτευση των μελλοντικών σχέσεων με την ΕΕ ώστε να καθησυχάσει τους νομοθέτες σχετικά με τη συμφωνία διαζυγίου και να κερδίσει τη συναίνεσή τους. 

Απορρίπτει τις εκκλήσεις για αναβολή του Brexit η Μέι-1

Κατά την τοποθέτησή της στο κοινοβούλιο η Μέι επεσήμανε τρεις αλλαγές στην προσέγγισή της σχετικά με το Brexit, σημειώνοντας ότι θα είναι «πιο ευέλικτη», θα εφαρμόσει μια απαίτηση των Εργατικών για την εγγύηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και θα βρει έναν τρόπο να υπάρξει δέσμευση ως προς τη μη επιστροφή των σκληρών συνόρων στη Βόρεια Ιρλανδία. «Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουμε την εντολή του βρετανικού λαού και θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ με τρόπο που θα ωφελήσει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και κάθε πολίτη της χώρας μας», ανέφερε.

Καταργεί το τέλος προς τους Ευρωπαίους πολίτες 

Την κατάργηση του τέλος που θα έπρεπε να καταβάλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να μείνουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρηση της χώρας από ΕΕ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η πρωθυπουργός της Βρετανίας. 

Ειδικότερα, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, οι πολίτες του Ενωσης δεν θα έχουν πλέον το αυτόματο δικαίωμα να ζουν στη Βρετανία. Οσοι μένουν βρίσκονται στη χώρα, έχουν δικαίωμα διαμονής, σύμφωνα με όσοα προέβλεπε η κυβέρνηση. Οι υπόλοποι θα έπρεπε να υποβάλουν μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής το αίτημα διαμονής και να καταβάλουν το ποσό των 65 λιρών ανά ενήλικα.

Αφουγκράζοντας την ανησυχία των σχεδόν τριών εκατ. Ευρωπαίων στη Βρετανία, η Μέι αποφάσισε να αποσύρει το μέτρο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή