Ισπανία: Στην πιο κρίσιμη φάση η επιχείρηση εντoπισμού του δίχρονου Γιουλέν

Ισπανία: Στην πιο κρίσιμη φάση η επιχείρηση εντoπισμού του δίχρονου Γιουλέν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πιο δύσκολη φάση της εισέρχεται η προσπάθεια των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν το μόλις δύο ετών αγόρι που βρίσκεται εγκλωβισμένο εδώ και μία εβδομάδα στο βάθος ενός πηγαδιού στο Τοταλάν της Μάλαγα.

Οι μηχανικοί προσπαθούν νυχθημερόν να σκάψουν ένα παράλληλο τούνελ, ελπίζοντας, όταν φτάσουν στο κατάλληλο ύψος  του παρακείμενου πηγαδιού που βρίσκεται ο μικρός Γιουλέν, να «ενώσουν» τα δύο τούνελ και να τον εντοπίσουν.

Οι εργασίες συνάντησαν δυσκολίες την Κυριακή καθώς η διάνοιξη του παράλληλου τούνελ έπεσε πάνω σε σκληρά πετρώματα  και υπήρξε κίνδυνος κατολισθήσεων.

Ισπανία: Στην πιο κρίσιμη φάση η επιχείρηση εντoπισμού του δίχρονου Γιουλέν-1

«Απομένει να γίνει τώρα το πιο επικίνδυνο και ευαίσθητο τμήμα της επιχείρησης», λέει ο Χουάν Λόπεζ Εσκομπάρ, ένας εκ των μηχανικών που συμμετέχουν στην επιχείρηση. «Είναι μία περίπλοκη δουλειά όπου μπορεί να κινδυνέψουν ζωές», προσθέτει.

Οι διασώστες έχουν διαπιστώσει ότι το πηγάδι, βάθους 100 μέτρων και διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών έχει καλυφθεί με χώμα, γεγονός που αυξάνει τους φόβους ότι το έδαφος έχει καταπλακώσει το παιδί.

«Έχουμε φτάσει στα 53 μέτρα και θέλουμε άλλα επτά μέτρα για να φτάσουμε στο σημείο όπου θα διανοιχθεί ο θάλαμος» που θα επιτρέψει  στους διασώστες να περάσουν στο πηγάδι», δηλώνει στους δημοσιογράφους ο Ανχελ Βιντάλ  επικεφαλής μηχανικός της επιχείρησης.

Τους Ισπανούς τεχνικούς συνδράμουν και μέλη των συνεργείων της σουηδικής εταιρίας που είχε βοηθήσει στον εντοπισμό των 33 Χιλιανών ανθρακωρύχων που είχε εγκλωβισθεί επί 69 μέρες σε ορυχείο, προ επταετίας.

Μεγάλο είναι το κύμα συμπαράστασης προς τους γονείς του μικρού Γιουλέν, οι οποίοι σύμφωνα με την  El Pais είχαν υποστεί μία ακόμη τραγωδία όταν ο τρίχρονος γιος τους είχε πεθάνει ξαφνικά από καρδιακή ανακοπή καθώς περπατούσε σε μία παραλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή