Σύγκρουση της Ν.Δ. με την κυβέρνηση για χημικά και βία στο συλλαλητήριο

Σύγκρουση της Ν.Δ. με την κυβέρνηση για χημικά και βία στο συλλαλητήριο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ν.Δ. και στην κυβέρνηση προκάλεσε η χρήση χημικών στο συλλαλητήριο της Κυριακής, καθώς, μία ημέρα αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, η Πειραιώς επανήλθε με σαφείς αιχμές για τον ρόλο της αστυνομίας και της ηγεσίας της, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν κουκουλοφόρους να περπατούν στην περιοχή πριν προκαλέσουν τα επεισόδια και χωρίς να ενοχλούνται από την αστυνομία. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για χρήση ακραίας βίας από ακροδεξιά στοιχεία, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι δεν καταδίκασε τα περιστατικά και υποστήριξε ότι η αστυνομία έκανε «αυτό που όφειλε να κάνει για να διατηρήσει την τάξη».

«Η Ν.Δ. καταδικάζει διαχρονικά και πάντα τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», σημείωσε η Πειραιώς, εγκαλώντας μάλιστα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και για το γεγονός ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κυκλοφορεί ελεύθερος. «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, αντί να εγκαλούν όσους τάχα δεν καταδίκασαν τα επεισόδια των γνωστών τραμπούκων, οφείλουν άμεσα να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουν όλοι οι πολίτες που υπέστησαν την αναιτιολόγητη και απαράδεκτη χημική επίθεση της αστυνομίας», υπογράμμισε η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της που συνοδεύθηκε από συγκεκριμένα ερωτήματα: όπως γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέτρεψε στη συγκεκριμένη ομάδα να φθάσει έως τον Αγνωστο Στρατιώτη ενώ, όπως σημειώνει, «όλοι έβλεπαν επί ώρα τους κουκουλοφόρους να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους της πρωτεύουσας κουβαλώντας λοστούς και καδρόνια;». Ακόμη, διερωτάται γιατί, ενώ υπήρχαν 2.000 αστυνομικοί στο συλλαλητήριο, δεν προχώρησαν εγκαίρως σε προσαγωγές και συλλήψεις των συγκεκριμένων ατόμων, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι πρόσφατα –κατά την εκδήλωση στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής– προσήγαγαν πολίτες που σήκωσαν πανό εναντίον της συμφωνίας.

«Και εντέλει ποιος έδωσε την εντολή να πνίξουν με ληγμένα δακρυγόνα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, όταν μια τέτοια ενέργεια θεωρείται αδιανόητη σε διαδηλώσεις με τόσο μεγάλη πυκνότητα και από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα;» καταλήγει η Ν.Δ., η οποία μέσω φωτογραφιών που δημοσιοποίησε κάνει λόγο για «εργαλειοποίηση» της αστυνομίας από την κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιρρίπτει ευθύνες και στην ηγεσία της αστυνομίας που, όπως σημειώνει, «δέχθηκε να εκτελέσει την απαράδεκτη εντολή να γίνει ρίψη δεκάδων δακρυγόνων δίπλα σε χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές με προφανή στόχο να διαλυθεί το συλλαλητήριο». Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Oλγα Γεροβασίλη επέμεινε στις υλικές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο της Βουλής και στους τραυματισμούς αστυνομικών και φωτορεπόρτερ, επισημαίνοντας ότι οι επιθέσεις έχουν «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς», ενώ μίλησε για «ακροδεξιά στοιχεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή