Τσίπρας με Ερντογάν, στις αρχές Φεβρουαρίου

Τσίπρας με Ερντογάν, στις αρχές Φεβρουαρίου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ημερομηνία στο τριήμερο μεταξύ 5 και 7 Φεβρουαρίου αναζητείται από τα επιτελεία του Αλ. Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη συνάντηση των δύο ηγετών στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν είχε παραπέμψει στις αρχές Φεβρουαρίου. Η συζήτηση αυτή πραγματοποιείται ενώ η ρητορική των Τούρκων αξιωματούχων παραμένει σε υψηλούς τόνους.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο, Ανατ. Μεσόγειο και Κύπρο, προειδοποίησε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Χουλούσι Ακάρ. «Θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία παραχώρηση η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο», είπε και επισήμανε ότι «στο Αιγαίο, στην Ανατ. Μεσόγειο και στην Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία». Λίγο αργότερα, με άλλη αφορμή, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επαναλάμβανε ότι η Αγκυρα θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο αλλά και γύρω από την Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή