Στην πώληση του Πόρτο Καρράς προχωρεί η Τεχνική Ολυμπιακή

Στην πώληση του Πόρτο Καρράς προχωρεί η Τεχνική Ολυμπιακή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς πώληση οδεύει, εν τέλει, το τουριστικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, καθώς ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής της οικογένειας Στέγγου δεν φαίνεται πως έχει τρόπο να αναπτύξει περαιτέρω το ακίνητο, ώστε να μεγιστοποιήσει και την κερδοφορία του. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εισηγμένης γνωστοποίησε την απόφαση της πώλησης του ακινήτου του Πόρτο Καρράς. Για τον σκοπό αυτό προσλήφθηκαν ως σύμβουλοι η Cushman & Wakefield και η Profin Management Limited, οι οποίες θα αναλάβουν να υποδείξουν επενδυτές που να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν στοιχεία του ενεργητικού της Πόρτο Καρράς Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2017, η αξία του Πόρτο Καρράς είχε αποτιμηθεί σε 467,4 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 74,7 εκατ. ευρώ έναντι του προηγούμενου έτους. Κύριος λόγος για την αύξηση της αξίας του συγκροτήματος ήταν η οριστικοποίηση της ισχύος της οικοδομικής άδειας, η οποία επιτρέπει την ανέγερση συνολικά 526 τουριστικών κατοικιών και βιλών εντός της έκτασης του συγκροτήματος. Εναντίον της εν λόγω άδειας είχε ασκηθεί αίτηση ακύρωσης από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Η προσφυγή αυτή δεν έγινε εν τέλει δεκτή, βάσει σχετικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοδομική άδεια εκδόθηκε το 2010, δηλαδή στην αρχή της οικονομικής κρίσης.

Το πρόβλημα για την Τεχνική Ολυμπιακή ήταν, κατ’ αρχάς, η αδυναμία χρηματοδότησης της σχετικής επένδυσης ανάπτυξης των εν λόγω ακινήτων, με αποτέλεσμα να αναζητείται –εις μάτην– στρατηγικός επενδυτής, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Παράλληλα, συνεχιζόταν η καταγραφή ζημιών, απόρροια κυρίως των πολύ υψηλών αποσβέσεων, έστω κι αν η άνοδος του τουρισμού είχε περιορίσει τη ζημιογόνο δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα.

Ως εκ τούτου, η επιλογή της πώλησης του ακινήτου φάνταζε μονόδρομος. Παράλληλα, σημειώνεται ότι, με βάση τον υφιστάμενο συντελεστή δόμησης, παρέχεται η δυνατότητα και νέων αναπτύξεων. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν η διοίκηση Στέγγου είχε συζητήσει με ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές, όπως η αμερικανική Hines, το ενδεχόμενο πώλησης του συγκροτήματος, χωρίς πάντως να επέλθει κάποια συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή