Ογδόντα έξι σάκους γέμισαν τα «πυρομαχικά» των κουκουλοφόρων στα επεισόδια έξω από τη Βουλή

Ογδόντα έξι σάκους γέμισαν τα «πυρομαχικά» των κουκουλοφόρων στα επεισόδια έξω από τη Βουλή

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον περίβολο της Βουλής -πέτρες, σίδερα, μάρμαρα, καδρόνια κ.α- γέμισαν σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε ο φρούραρχος της Βουλής, 86 μεγάλους σάκους απορριμάτων, ενώ η καταγραφή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η «βροχή» αντικειμένων που ρίφθηκε κατά των αστυνομικών, επί τρεις ώρες, από τις 2.25 μ.μ. ως τις 5.20 μ.μ., σε συνδυασμό με τα άλλα «φονικά μέσα» που χρησιμοποιήθηκαν, όπως και το γεγονός ότι οι επίμονες επιθέσεις από διαφορετικά σημεία κατά του Ναού της Δημοκρατίας, προδίδει, όπως εκτιμάται, οργανωμένο σχέδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι οι επιθέσεις που ήταν ταυτόχρονες, εκδηλώνονταν από διαφορετικά σημεία και τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτές, δεν απομακρύνονταν, αντιθέτως επανέρχονταν, με νέα «πολεμοφόδια».

Στον κατάλογο των «όπλων» με τα οποία οι ακραίοι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων περιλαμβάνονταν πέτρες, σίδερα, μάρμαρα, καδρόνια, αυτοσχέδια καρφιά, φωτοβολίδες ευθείας βολής, εμπρηστικές μολότοφ νέου τύπου φελιζόλ. Επίσης έγινε χρήση εργαλείων, όπως βαριοπούλες και σιδερένιοι λοστοί -και μαζί με αυτά, μπογιά λευκού και κόκκινου χρώματος. Η σφοδρή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού ενστόλων και η πρόκληση εκτεταμένων υλικών ζημιών.

Τα επεισόδια εντάθηκαν περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη των επεισοδίων, περίπου στις 2.50 μ.μ., όταν οι συνεχόμενες επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα διάρρηξης των κιγκλιδωμάτων από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας, εκεί που είναι τα λουλουδάδικα, όπως επίσης και στους δύο ανηφορικούς διαδρόμους, από την πλευρά της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας. Και συνεχίστηκε για δυόμιση ακόμη ώρες.

Για την ιδεολογική ταυτότητα των επιτιθέμενων δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, καθώς, όπως αποτυπώνεται στην αστυνομική έκθεση, ανεγράφησαν συνθήματα, όπως «Ελλάς ή τέφρα» κ.α. παρόμοια. Ενώ καταγράφεται και η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού στο χώρο των επεισοδίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή