Στη δυτική πτέρυγα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος του μήνα αναμένεται το ήδη πολυσυζητημένο βιβλίο του τέως υπαλλήλου στο τμήμα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Κλιφ Σιμς, που αποκαλύπτει τις ίντριγκες και τα δράματα μιας «Ομάδας ερπετών» (Team of Vipers) στη δυτική πτέρυγα της προεδρικής κατοικίας. Υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, ο Σιμς καταδικάζει την τακτική του Τζον Φ. Κέλι, μέχρι πρότινος επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, ο οποίος δεν δίσταζε να εκφράζει την άποψη πως «η χώρα έρχεται πρώτη, ο πρόεδρος δεύτερος». Tον περασμένο Σεπτέμβριο, πάντως, ο Κέλι διέψευσε τον συγγραφέα και δημοσιογράφο της Washington Post, Μπομπ Γούντγουορντ, ο οποίος τον κατηγορούσε ότι είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «ηλίθιο».

Για το σώμα μας

Με το ανθρώπινο σώμα και τις απίθανες λειτουργίες του καταπιάνεται ο βραβευμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος Μπιλ Μπράισον –μετά την επιτυχία της δουλειάς του «Μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν)»–, το πρώτο βιβλίο του σχετιζόμενο με επιστημονικά θέματα (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πόλις). Η νέα του δουλειά, με τίτλο «The Body: A Guide for Occupants», θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο από τις εκδόσεις Transworld και υπόσχεται να μας μυήσει στα «μυστικά» του οργανισμού μας. «Περνάμε ολόκληρες τις ζωές μας μέσα σε ένα σώμα και όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιδέα πώς λειτουργεί και τι συμβαίνει μέσα του», αναφέρει ο συγγραφέας. «Αυτό που έμαθα είναι ότι είμαστε απείρως πιο περίπλοκοι και θαυμαστοί, και συχνά πιο μυστηριώδεις από όσο υποψιαζόμουν ποτέ».

Οχι στον «δανεισμό»

Να σταματήσει να «δανείζει» σκαναρισμένα αντίγραφα πραγματικών βιβλίων ζητούν τόσο η Βρετανική όσο και η Αμερικανική Ενωση Συγγραφέων από την ιντερνετική Ανοιχτή Βιβλιοθήκη (Open Library), οι δημιουργοί της οποίας φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν «το σύνολο των εκδόσεων όλων των εποχών σε έναν μόνο κατάλογο». «Κάθε ψηφιακό αντίγραφο υποκαθιστά τις πωλήσεις ebooks ή τον νόμιμο δανεισμό από βιβλιοθήκες», αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους τα μέλη του αμερικανικού Authors Guild, με αποτέλεσμα «οι συγγραφείς να χάνουν πιθανό εισόδημα από κάθε μη εγκεκριμένο δανεισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή