Ηλεκτρικά πατίνια γεμίζουν τους δρόμους τους Αθήνας

Ηλεκτρικά πατίνια γεμίζουν τους δρόμους τους Αθήνας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την Θεσσαλονίκη και 140 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, τα ηλεκτρικά πατίνια ήρθαν σήμερα και στην Αθήνα για να προσφέρoυν στους κατοίκους και τους τουρίστες της πρωτεύουσας την δυνατότητα έξυπνης μετακίνησης στις σύντομες διαδρομές τους μέσα στην πόλη.  

Ηλεκτρικά πατίνια γεμίζουν τους δρόμους τους Αθήνας-1

Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0.15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Στην Αθήνα θα είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες σε κεντρικά σημεία της πόλης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

H εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμο Αθηναίων για να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας στους πολίτες της Αθήνας. Στην πρώτη φάση η εταιρεία θα συλλέξει ανώνυμα συγκεντρωτικά στοιχεία και θα χαράξει με τον Δήμο μια στρατηγική για να βοηθήσει τους πολίτες να χαρούν την πόλη τους χωρίς το αυτοκίνητό τους, ειδικά στο κέντρο της πόλης. Όταν το σύστημα διαμοιρασμού δεδομένων ενεργοποιηθεί, η Αθήνα θα γίνει μια απο τις πρώτες πόλης της Ευρώπης που θα επωφεληθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή