80 χρoνια πριν… 22-1-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΩΡΟ ΓΚΑΙΡΙΓΚ:  […] η Βρουνσβίκη εχάρισεν εις τον στρατάρχην Γκαίριγκ μίαν μικράν λειψανοθήκην περιέχουσαν μίαν πλεξίδα από τα μαλλιά του Ερρίκου Λέοντος της Βρουνσβίκης, ο οποίος απέθανεν το 1195, θεωρείται δε σήμερον ως ο πρώτος συλλαβών την ιδέαν της ιδρύσεως μιας Παγγερμανικής Αυτοκρατορίας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ:  […] Οι τρεις Σκουραίοι βρίσκονται σε επαφή με όλα τα μεγάλα συγκροτήματα παραγωγής ταινιών του Νέου Κόσμου. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος –όπως και ο Σπύρος [φωτ.] άλλωστε– θεωρείται αυθεντία στους κύκλους τους Παναμερικανικούς του κινηματογράφου […].

ΟΥΓΓΡΟΠΟΛΩΝΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟΣ: […] Η Πολωνία και η Ουγγαρία παρητήθησαν της αξιώσεώς των όπως αποκατασταθή κοινή μεθόριος μεταξύ των κατόπιν της προσαρτήσεως της Καρπαθοουκρανίας εν μέρει εις την Τσεχοσλοβακίαν και εν μέρει εις την Ουγγαρίαν. Η μεταστροφή της πολωνικής πολιτικής οφείλεται εις έντονα διαβήματα, γενόμενα από μέρους του Ράιχ εις Βαρσοβίαν και εις Βουδαπέστην, όπου υπεδείχθη ότι η εκδοθείσα εν Βιέννη το φθινόπωρον του 1938 διαιτητική απόφασις δι’ ης καθορίζονται τα νέα ουγγρο-τσεχοσλοβακικά σύνορα δέον να θεωρηθή ως οριστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή