Κύπελλο: Στους «8» Πανιώνιος και ΠΑΟΚ

Κύπελλο: Στους «8» Πανιώνιος και ΠΑΟΚ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΟΚ και Πανιώνιος έγιναν οι πρώτες δύο ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, αφήνοντας εκτός συνέχειας του θεσμού την Παναχαϊκή και τον ΠΑΣ Γιάννινα αντιστοίχως.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 5-0 της Παναχαϊκής, στη ρεβάνς της ήττας του με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ο αγώνας διεξήχθη σε πολύ βαρύ τερέν, καθώς η βροχή έπεφτε ακατάπαυστα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 7ο λεπτό με γκολ από τον Λέο Μάτος, ενώ ο Λέο Ζαμπά στο 37΄ σημείωσε το 2-0. Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Δημήτρης Λημνιός έγραψε το 3-0 και στο 54΄, ο Ζαμπά με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 4-0 για τους κατόχους της διοργάνωσης.

Ντεμπούτο με τον «Δικέφαλο» πραγματοποίησε ο Μίσιτς που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Μπίσεσβαρ στο 58ο λεπτό και σκόραρε ένα φανταστικό γκολ στο 67ο λεπτό, βρίσκοντας δίχτυα με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής, για το τελικό 5-0. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε για τον Πρίγιοβιτς, το όνομα του οποίου κυκλοφορεί ακόμη στην Τούμπα: «Και με Πρίγιοβιτς κάναμε ευκαιρίες, κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Δεν μου αρέσει να συνδέουμε τα πάντα με αυτόν. Μας βοήθησε πολύ, τον βοηθήσαμε και εμείς, διαφορετικά δεν θα είχε αυτά τα νούμερα. Συνεχίζουμε χωρίς αυτόν, υπάρχει δύσκολη συνέχεια και εμείς παραμένουμε πιστοί στον τρόπο δουλειάς μας».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (68΄ Λύρατζης), Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (74΄ Καρέλης), Λημνιός, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (58΄ Μίσιτς) και Ακπόμ.

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Σταμόπουλος, Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος (60΄ Μουστακόπουλος), Πλέγας, Ελευθεριάδης (54΄ Μαυρίας), Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (76΄ Μασούρας).

Στη Νέα Σμύρνη, στη ρεβάνς του 1-1 των «Ζωσιμάδων», ο Πανιώνιος ήταν πιο αποτελεσματικός κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και νίκησε με 2-0. Ο Φιορίν Ντουρμισάι με χτύπημα πέναλτι στο 52΄ και ο Γιώργος Σαραμαντάς στο 75΄ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Η απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου να καταλογίσει πέναλτι στη φάση του 1-0, αμφισβητήθηκε έντονα από τους ανθρώπους της ομάδας των Ιωαννίνων, που ζήτησαν επιθετικό φάουλ, όμως η ποινή καταλογίστηκε. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα της Νέας Σμύρνης «έσβησε» ένα αρνητικό σερί 8 αγώνων χωρίς επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Πανιωνιος: Μανοΐλοβιτς, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεϊτά, Κόρμπος (86΄ Μπανανά), Μανθάτης, Τσιλούλης (69΄ Καμαρά), Κούρντι, Ντουρμισάι (90΄ Οικονομίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Νεόφυτος, Μιχαήλ, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Τσικάρσκι (68΄ Σεργκελασβίλι), Κάστρο, Βιδάλ (73΄ Παμλίδης), Αποστολόπουλος, Ξύδας, Αθανασιάδης, Μάνος (65΄ Κρίζμαν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή