Νίκη-μισή πρόκριση για τον Προμηθέα

Νίκη-μισή πρόκριση για τον Προμηθέα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Προμηθέας με τη νίκη του επί της Στρασμπούρ (77-64) στην Πάτρα και στο πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι του απέδειξε ότι μπορεί να φτάσει ακόμα πιο μακριά από την απλή συμμετοχή του και να κάνει υπέρβαση στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν 23 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και με κορυφαίο τον Γκίκα που σημείωσε 16 πόντους και έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή εμφάνισή του έφτασε στην 8η νίκη του.

Η πρωτοπόρος ΑΕΚ (9 νίκες-2 ήττες) στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει την ευκαιρία να παραμείνει σ’ αυτή τη θέση αν νικήσει σήμερα (21.30), την ουραγό Φουενλαμπράδα (3 νίκες-8 ήττες) για τη 12η αγωνιστική.

Ευκαιρία ίδιου μεγέθους, λόγω της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου, θα έχει ο ΠΑΟΚ (6 νίκες-5 ήττες) για να πετύχει την έβδομη νίκη του, κόντρα στην ουραγό του 2ου ομίλου Οπάβα (19.30) και να συνεχίσει στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης από τη Ναντέρ (1 νίκη-10 ήττες), η οποία θα παίξει στην έδρα της Φρίμπουργκ.

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ είναι και ο Γιάννης Αθηναίου, ύστερα από τον Μορέιρα (αντικαταστάθηκε από τον Αμερικανό σέντερ Τζόντρε Τζέφερσον), καθώς υπέγραψε στη γαλλική Φο Προβάνς. Παράλληλα, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ άνοιξε διαδικτυακή πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ από τους φιλάθλους και με συνδρομή από 5 έως 1.000 ευρώ.

• Τρίτη αλλαγή προπονητή στον πάγκο του Κολοσσού, καθώς ο Φλεβαράκης που είχε αντικαταστήσει τον Βετούλα πριν από ενάμιση μήνα, έλυσε τη συνεργασία του και τη θέση του πήρε ο Γιώργος Παππάς που ήταν μέχρι πρότινος συνεργάτης του Μπαρτζώκα στη Χίμκι. Στο Ρέθυμνο επέστρεψε ο Αντονι Χίκι (26 χρ., 1.91 μ.) και πήρε τη θέση του Κέβιν Μπρέισι -Ντέιβις, ο οποίος θα δοθεί με τη μορφή δανεισμού. Σε αρθροσκόπηση του αριστερού γονάτου του υποβλήθηκε ο Τάιρον Μπρέιζελτον και θα απουσιάσει από τις προπονήσεις για έναν μήνα, αλλά στον Ηφαιστο Λήμνου αμφιταλαντεύονται για την αντικατάστασή του επειδή το πρωτάθλημα θα διακοπεί για έναν μήνα (2/2-2/3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή