Ποινή 19 εκατ. ευρώ στον Ρονάλντο για τη φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Ποινή 19 εκατ. ευρώ στον Ρονάλντο για τη φοροδιαφυγή στην Ισπανία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο τιμωρήθηκε από το δικαστήριο της Μαδρίτης χθες το πρωί, και μπορεί να απέφυγε τη φυλάκιση, όμως πλήρωσε 19 εκατομμύρια ευρώ για να κλείσει οριστικά το θέμα της φοροδιαφυγής που τον ακολουθούσε εδώ και λίγα χρόνια. Οταν ο 33χρονος Πορτογάλος αγωνιζόταν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, φοροδιέφευγε από το 2011 μέχρι και το 2014. Κι ενώ ο ίδιος γνώριζε πως διαπράττει αδίκημα, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ μάλιστα είχε δηλώσει πως αισθανόταν «θύμα» από τις Αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, αυτή η περιπέτεια ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισε να μετακομίσει στην Ιταλία, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Γιουβέντους.

Το δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας επέβαλε στον «CR7» πρόστιμο ύψους 18,8 εκατ. ευρώ και την εξαγοράσιμη ποινή των 23 μηνών φυλάκισης (συνολικά 400.000 ευρώ), καθώς στην Ισπανία τα αδικήματα που τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης κάτω των δύο ετών μπορούν να εξαγοραστούν. Η παρουσία του Πορτογάλου στο δικαστήριο κράτησε μόλις 15 λεπτά, καθώς το μόνο που χρειαζόταν ήταν να υπογράψει και να αποδεχθεί την ποινή.

Ο ίδιος είχε ζητήσει ειδικά μέτρα ασφαλείας για να αποφύγει τις κάμερες και τη δημοσιότητα, όμως αναγκάστηκε να εισέλθει στην αίθουσα του δικαστηρίου από την κεντρική είσοδο, αφού το αίτημά του απορρίφθηκε τη Δευτέρα. Παρ’ όλα αυτά, ο σταρ της «Μεγάλης Κυρίας» προσγειώθηκε στη Μαδρίτη και συνοδευόμενος από την αρραβωνιαστικιά του Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ έφτασε χαμογελαστός στο δικαστήριο. Αφού έβαλε οριστικό τέλος στην υπόθεση φοροδιαφυγής, ο Ρονάλντο και οι δικηγόροι του θα πρέπει να αντιμετωπίσουν άλλη μία «μάχη» με τον νόμο, για τις κατηγορίες περί βιασμού από την Κάθριν Μαγιόρκα. Εκτός από τον Ρονάλντο, πολλοί σταρ της Λα Λίγκα αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τη εφορία. Ο πρώην συμπαίκτης του, Τσάμπι Αλόνσο, ήταν επίσης στο δικαστήριο της Μαδρίτης, νωρίτερα την Τρίτη το πρωί, αλλά σε αντίθεση με τον Ρονάλντο δεν έχει έρθει σε συμφωνία με το δικαστήριο, καθώς ο εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση πέντε χρόνων και πρόστιμο 4 εκατ. ευρώ. Τέλος, οι Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ έχουν έρθει επίσης αντιμέτωποι με την ισπανική δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή