Μοσκοβισί: Αυξημένες οι πιθανότητες για Brexit χωρίς συμφωνία

Μοσκοβισί: Αυξημένες οι πιθανότητες για Brexit χωρίς συμφωνία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ότι εναπόκειται στους Βρετανούς να δηλώσουν στην ΕΕ την πορεία που θέλουν να ακολουθήσουν.

Ενώ η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, ο Μοσκοβισί δήλωσε στο Reuters στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ότι η ΕΕ είναι έτοιμη και περιμένει, και κανείς δεν θέλει μια έκβαση χωρίς μια συμφωνία.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ σε συνέντευξή του στις εφημερίδες Le Monde, Rzeczpospolita και Luxemburger Wort, σημείωσε ότι μια προσωρινή δικλείδα ασφαλείας (backstop) για να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία μετά το Brexit δεν θα εξυπηρετούσε κανέναν σκοπό.

«Το ζήτημα να περιοριστεί το backstop χρονικά έχει ήδη συζητηθεί δύο φορές από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Αυτή που έχουμε είναι η μόνη πιθανή επιλογή επειδή μια ασφάλεια δεν έχει καμία χρησιμότητα αν είναι περιορισμένη χρονικά» 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή