Αντιμέτωπη η Deutsche Bank με ερωτήματα των αρχών για την υπόθεση της Danske

Αντιμέτωπη η Deutsche Bank με ερωτήματα των αρχών για την υπόθεση της Danske

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε αρκετά αιτήματα από ρυθμιστικούς φορείς και αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δώσει πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση της τράπεζας Dankse.

Η ανακοίνωση της τράπεζας έγινε ως απάντηση σε δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) διενεργεί έρευνα για τον ρόλο της Deutsche Bank στην υπόθεση με το ξέπλυμα χρήματος που έχει συνταράξει τη δανέζικη Danske Bank.

«Δεν υπάρχουν έρευνες», ανέφερε η Deutsche Bank σε ανακοίνωσή της. «Αλλά έχουμε λάβει αρκετά αιτήματα για πληροφορίες από ρυθμιστικούς φορείς και αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο». Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι συνεχίζει να παράσχει πληροφορίες και να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές.

«Δεν προκαλεί καμία έκπληξη που οι ίδιες οι αρχές που διενεργούν την έρευνα και οι τράπεζες ενδιαφέρονται για την υπόθεση της Danske και για τα διδάγματα από αυτήν», προσέθεσε η Deutsche Bank.

Η έρευνα της Fed είναι σε αρχικό στάδιο, μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπα με γνώση του θέματος. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα ερευνά κατά πόσο η Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη ήλεγχε σωστά τη μεταφορά κεφαλαίων που εκτελούσε εξ ονόματος της Danske από τη εσθονική της μονάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Κρίστιαν Ζέβινγκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα διενεργεί εσωτερική έρευνα για την υπόθεση της Danske και ότι δεν έχει ενδείξεις για παρατυπίες από την πλευρά της τράπεζας.

Η Danske αποτελεί αντικείμενο έρευνας για ύποπτες συναλλαγές ύψους 200 δισεκ. ευρώ από το 2007 έως το 2015. Η Deutsche Bank έχει ανακοινώσει ότι ενήργησε ως ανταποκρίτρια τράπεζα για την Danske Bank στην Εσθονία.

Η μετοχή της Deutsche σημείωσε πτώση 0,5% στις 11:19 ώρα Ελλάδας, με τον γερμανικό δείκτη DAX να υποχωρεί κατά 0,25%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή