Πλατφόρμα για την επιλογή των υποψηφίων του συνδυασμού του ανακοίνωσε ο Γερουλάνος

Πλατφόρμα για την επιλογή των υποψηφίων του συνδυασμού του ανακοίνωσε ο Γερουλάνος

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλατφόρμα για την επιλογή των πολιτών που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιό του ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Πάνος Γερουλάνος, τονίζοντας ότι το κλίμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αλλάξει.

Το «katevagiatinathina.gr» είναι μια πρωτότυπη πλατφόρμα, στην οποία όποιος θέλει μπορεί να γραφτεί, έτσι ώστε «να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια που θα κατεβάσουμε στην Αθήνα». «Είναι ένα πρώτο βήμα για να μη διαλέγουμε πάντα τους υποψήφιους μέσα από τους κομματικούς σωλήνες», επισημαίνει ο κ. Γερουλάνος ενώ διευκρινίζει ότι η ίδεα προέκυψε από την παρατήρηση ότι όλα τα κόμματα αυτήν τη στιγμή έχουν ένα κοινό και αυτό «είναι ότι όταν έρχεται η ώρα να παραδώσουν ένα μέρος της εξουσίας τους όλοι είναι αμυντικοί». 

«Αντί να σκεφτόμαστε μόνο με όρους κομματικούς, σκεφτόμαστε και με πρόσωπα, με συνδυασμούς, με θέσεις», σημείωνει ο υποψήφιος δήμαρχος και παροτρύνει τους πολίτες που θέλουν να δώσουν δυο ώρες την εβδομάδα για την πόλη τους, να γραφτούν στην πλατφόρμα.

«Σήμερα εάν θέλω να συγκροτήσω ψηφοδέλτιο, αύριο το πρωί μπορώ να το συγκροτήσω από ανθρώπους που ξέρω μέσα από το κόμμα μου ή τα συγγενικά κόμματα. Πριν βάλουμε τα στελέχη αυτά στα ψηφοδέλτια, θέλουμε να ξέρουμε εάν υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω οι οποίοι θέλουν να δώσουν δυο ώρες την εβδομάδα για την πόλη τους. Δεν θέλει παραπάνω. Θέλει δυο ώρες την εβδομάδα για την πόλη σου, για να έχεις φωνή, για να έχεις ένα μέρος της εξουσίας, για να συναποφασίζεις για το μέλλον σου», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, καλεί και τις υπόλοιπες παρατάξεις που κατεβαίνουν για τον δήμο να το κάνουν, «διότι αυτό είναι ένα πραγματικό εργαλείο δημοκρατίας στο οποίο προσκαλείς ανθρώπους και λες "εγώ θα σε ακούσω"».

«Τον Μάιο ψηφίζουμε για Δήμαρχο, όχι υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος», προσθέτει ο κ. Γερουλάνος. Αναφερόμενος δε στη δική του υποψηφιότητα δηλώνει ανεξάρτητος και κόντρα στους κομματικούς υποψηφίους.

«H δική μου υποψηφιότητα είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Εγώ σήκωσα το χέρι μου και είπα «θέλω να κατέβω για τον δήμο». Το γεγονός ότι με στηρίζουν κάποια κόμματα, δεν σημαίνει ότι μου έδωσαν χρίσμα (…) Η ανεξαρτησία μου είναι ακέραιη και μπορώ να επιλέξω το καλύτερο δυνατό "συνεργείο" το οποίο θα παλέψει για την Αθήνα», καταλήγει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή