Ευ. Αποστολάκης: Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση

Ευ. Αποστολάκης: Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Χίο μετέβη σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων ομοιώματος του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ», που πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου. Το ομοίωμα αποτελεί προσφορά του κοινωφελούς ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Αποστολάκης συνεχάρη το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» τόσο για τις πρωτοβουλίες του σχετικά με τη διατήρηση των ναυτικών παραδόσεων και τη συμβολή του στην ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης της νεολαίας όσο και για τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού Μη Κερδοσκοπικού Επαγγελματικού Λυκείου Ναυτικής Κατεύθυνσης που λειτουργεί στη χώρα, -το «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών» στη Χίο- εκφράζοντας την ευχή η εν λόγω πρωτοβουλία να βρει μιμητές.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Χίο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε την ανάγκη ενότητας και εθνικής συνεννόησης. «Κατόπιν του τιμητικού καλέσματος του κ. πρωθυπουργού, αποδέχθηκα όπως αναλάβω την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα και να μην αποφεύγω το καθήκον, όσο βαρύ και δύσκολο και αν είναι. Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνω μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Οι στιγμές είναι άλλωστε κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση» ανέφερε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εδώ, είναι δυνατές, είναι αξιόπιστες, και είναι έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο και να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή ευθύνης της πατρίδας μας».

«Θα πράξω ό,τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Για αυτό, άλλωστε, ασκούμε ενεργή στρατιωτική διπλωματία, έχοντας αναλάβει έναν ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια» κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Χίο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τα πληρώματα επιφυλακής SAR των SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, το παράκτιο περιπολικό «ΣΤΑΜΟΥ» του Πολεμικού Ναυτικού, τα πλοία του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-171 και Ν/Γ 578 και την έδρα της 96ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, συνοδευόμενος -κατά περίπτωση- από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και τον αρχηγό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή