Κύπελλο Ελλάδος: Στους «8» ο Ολυμπιακός και ΑΕΚ – «Βροχή» γκολ στην Τρίπολη

Κύπελλο Ελλάδος: Στους «8» ο Ολυμπιακός και ΑΕΚ – «Βροχή» γκολ στην Τρίπολη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη (1-1 το πρώτο παιχνίδι). Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και επικράτησαν δίκαια, έχοντας σε καλή μέρα τον Ποντένσε που σημείωσε δύο γκολ (29', 61'), ενώ δίχτυα βρήκε και ο Χασάν (52'). Η Ξάνθη μείωσε στο 75' με πέναλτι του Μπρίτο. Η ομάδα του Μαρτίνς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς ο Μπουχαλάκης που μπήκε αλλαγή αποχώρησε τραυματίας στο 71'.

Πρόκριση με «πεντάρα» για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επικράτησε 5-0 του Κισσαμικού στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε με χαρακτηριστική ευκολία στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από το 1-1 του πρώτου αγώνα. Τα γκολ για την Ενωση πέτυχαν οι Γκάλο (20΄), Κρίστιτσιτς (27΄), Μάνταλος (57΄-πέναλτι) και Λιβάγια (79΄, 82΄).

Αγγλία η… Τρίπολη!

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού στο δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16» επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα 5-3 της ΑΕΛ, καλύπτοντας το 3-2 της ήττας του πριν δύο εβδομάδες στη Λάρισα. Τα τέρματα των Αρκάδων σημείωσαν οι Ζίζιτς με αυτογκόλ (7΄), Μαρτίνες (43΄), Βαλιέντε (58΄), Καλτσάς (78΄) και Φερνάντες (85΄), ενώ για τους Λαρισαίους σκόραραν οι Ακόστα (52΄), Σικάφκα (60΄) και Ζίζιτς (75΄).

Και τυπικά στους «8» ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος έγινε η 3η ομάδα, μετά τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ, που εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16», ενώ είχε νικήσει 3-0 και στο πρώτο παιχνίδι στη Ριζούπολη. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μούγιακιτς (6΄) και Μπρούνο (63΄), ενώ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» μείωσε ο Βάρκας (67΄).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή