Ευρωεκλογές: ο Σαλβίνι ελπίζει σε ήττα Μακρόν

Ευρωεκλογές: ο Σαλβίνι ελπίζει σε ήττα Μακρόν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Την ευχή του ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι θα στραφούν μακριά από το κόμμα Δημοκρατία σε Κίνηση, του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στις ευρωεκλογές της άνοιξης εξέφρασε χθες ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης. Τη δήλωση Σαλβίνι καταδίκασε αμέσως το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι σχέσεις μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, που υπήρξαν στενοί σύμμαχοι, έχουν οξυνθεί μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη συμμαχία μεταξύ της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά και του αντισυστημικού Κινήματος των 5 Αστέρων. Ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει χάσει ευκαιρία από πέρυσι να επιτεθεί κατά του φιλοευρωπαϊκού και φιλελεύθερου κόμματος του Γάλλου προέδρου, με τον Σαλβίνι να εκφράζει ανοικτά την υποστήριξή του για το αντικυβερνητικό κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία.

Η γαλλική κυβέρνηση κάλεσε, την περασμένη εβδομάδα, τον Ιταλό πρεσβευτή στο Παρίσι για να του εκφράσει τα παράπονά της για τη δήλωση του Ματέο Σαλβίνι ότι η Γαλλία ευνοεί τη δημιουργία φτώχειας στην Αφρική και προκαλεί το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης Αφρικανών στην Ευρώπη.

«Ο Μακρόν μπορεί σε λίγο καιρό να μην είναι πια ο συνομιλητής μας. Η δημοτικότητά του είναι κάτω από 20% και ελπίζω οι Γάλλοι ψηφοφόροι να μπορέσουν σύντομα να προβούν σε άλλες επιλογές», είπε ο Σαλβίνι σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στο Παρίσι, με την εκπρόσωπο του Κε Ντ’ Ορσέ, Ανιές φον ντερ Μουλ, να αναφέρει: «Οι αστήρικτοι αυτοί ισχυρισμοί γίνονται για εσωτερική πολιτική κατανάλωση στην Ιταλία. Είναι απαράδεκτοι».

Ο Σαλβίνι έχει δηλώσει, επίσης, ότι θα προτιμούσε την πώληση μεριδίου της προβληματικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia σε άλλον επενδυτή, αντί της κοινοπραξίας Air France–KLM.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή