Υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» η συμφωνία των Πρεσπών

Υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» η συμφωνία των Πρεσπών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την Εθνική Αντιπροσωπεία με 153 «ναι» η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Οχι» ψήφισαν 146 βουλευτές και «παρών» ένας βουλευτής.

Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας μεταξύ αυτών που ψήφισαν «ναι» ήταν και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ οι δύο πρώην βουλευτές του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, ψήφισαν κατά συνείδηση.

Ειδικότερα, ο κ. Ψαριανός ψήφισε «παρών» στη συμφωνία, ενώ ο Γιώργος Αμυράς ψήφισε «όχι», λίγο νωρίτερα, ο τρίτος βουλευτής που αποχώρησε από το Ποτάμι ο Σπύρος Λυκούδης, ψήφισε «ναι».

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισε η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Ολομέλεια κράτησε 38,5 ώρες και μίλησαν συνολικά 200 βουλευτές, με πολιτικούς αρχηγούς, εισηγητές, ειδικούς αγορητές κ.λπ.

Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε όσους βουλευτές δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, να καταθέσουν τις ομιλίες τους και αυτές θα συναφθούν ως παράρτημα των πρακτικών που θα δημοσιευθούν για αυτήν την ιστορική συνεδρίαση.

«H Eλλάδα έχει ρόλο στα Βαλκάνια, η Ελλάδα έχει ιστορία, έχει μέλλον στα Βαλκάνια και αυτό το μέλλον το υπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο η Συμφωνία των Πρεσπών» είναι η φράση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με την οποία έκλεισε η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή