Ο Καναδάς «χαιρετίζει» τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Καναδάς «χαιρετίζει» τη συμφωνία των Πρεσπών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Καναδά με ανακοίνωσή της συγχαίρει «την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία» για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτελεί σημαντικό βήμα, κινούμενο από το θάρρος και το όραμα όλων των μερών. Η Συμφωνία επιλύει μια μακρόχρονη, πολυτάραχη διαφωνία και ανοίγει το δρόμο για τη διεύρυνση της σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η

Συμφωνία θα συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη σταθερότητα, την συμφιλίωση και την οικονομική πρόοδο στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Καναδά και συνεχίζει:

«Χρειάστηκαν ηγετικές ικανότητες και συμβιβασμός για την επίτευξη και την επικύρωση της Συμφωνίας. Η εύρεση μιας διαδρομής μπροστά, πέρα από παγιωμένες θέσεις, δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Τα βήματα που έγιναν υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Κλείνοντας τονίζει: «Με την ολοκλήρωση της επικύρωσης, ο Καναδάς προσβλέπει στη συνεργασία με τους εταίρους, συμβάλλοντας στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Συμφωνίας και σε μία στενότερη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή