ΝΒΑ: Η Ανατολή έχει τον νέο «βασιλιά» της

ΝΒΑ: Η Ανατολή έχει τον νέο «βασιλιά» της

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hταν αναμενόμενο, λόγω των εκπληκτικών εμφανίσεών του με τους Μιλγουόκι Μπακς, ήταν δίκαιο εξαιτίας της συμπάθειας που τρέφoυν οι Αμερικανοί φίλαθλοι για το θέαμα που τους προσφέρει στο ΝΒΑ και έγινε… πράξη, με τη βούληση του κοινού. Ο νέος «βασιλιάς» της ομάδας της Ανατολής, στον επικείμενο Ολ Σταρ αγώνα του ΝΒΑ, είναι Ελληνας, ονομάζεται Γιάννης Αντετοκούνμπο και θα φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Η νέα διάκριση του «Greek Freak» προστίθεται στη διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ, ενώ η προσδοκία όλων των Ελλήνων φιλάθλων, σε συνδυασμό με τα επιτεύγματά του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι η παρουσία του με την εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας, ύστερα από οκτώ μήνες. Ο ηγέτης των Μπακς ήταν το φαβορί γι’ αυτή τη θέση, καθώς βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία και πραγματοποιεί την καλύτερη και πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του, στην πιο ολοκληρωμένη… έκδοση της ομάδας του Μιλγουόκι (μ.ό. 33,1 λεπτά, 26,5 πόντους, 12,6 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ, 1,4 μπλοκ και 1,3 κοψίματα).

Οι ψήφοι του Αντετοκούνμπο έφτασαν τα 4.375.747, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς, αρχηγός της Δύσης, συγκέντρωσε 4.620.809 ψήφους. Ο Αντετοκούνμπο, όμως, κέρδισε 269 ψήφους στην ψηφοφορία των παικτών, έναντι 174 του Λεμπρόν, και 99 στους δημοσιογράφους, με τον άσο των Λέικερς να σταματάει στους 78.

Στην αρχική πεντάδα της Ανατολής, ο Αντετοκούνμπο θα έχει συμπαίκτες τους Λέοναρντ, Εμπίντ, Ιρβινγκ και Γουόκερ, ενώ στη Δύση, ο Λεμπρόν Τζέιμς θα αρχίσει τον Ολ σταρ αγώνα (15η συμμετοχή του) μαζί με τους Ντουράντ, Τζορτζ, Κάρι και Χάρντεν.

Ο Ελληνας άσος θα κληθεί να επιλέξει τους συμπαίκτες του στις 7 Φεβρουαρίου και θα είναι ο αρχηγός στην «Team Giannis», ενώ θα επιδιώξει έντονη παρουσία των Μπακς στην ομάδα του: «Νιώθω ευλογημένος! Μετά τους βασικούς θα επιλέξω τους αναπληρωματικούς και τους συμπαίκτες μου. Τον Μίντλετον και τον Μπλέντσο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να εκπροσωπήσω όσο καλύτερα μπορώ την πόλη του Μιλγουόκι. Θα προσπαθήσω να ζήσω τη στιγμή, να περάσω καλά και να απολαύσω όλη αυτή τη διαδικασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή